Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά από χρόνια κωλυσιεργίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου…

Το δικαίωµα στη µόρφωση είναι παγκόσμιο και τα Μουσεία έχουν επιβεβαιωμένα κατοχυρώσει τον παιδευτικό τους ρόλο. Η προσβασιμότητα όλων των ανθρώπων σε αυτά θεωρείται πια βασική αρχή ενός Μουσείου που στοχεύει στην εξυπηρέτηση του κοινού του.
Με την έναρξη λειτουργίας του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου στις 12 Σεπτεμβρίου,  θα μπορεί πλέον κάθε
πολίτης να παρακολουθήσει  την εξελικτική πορεία της Θράκης από τη Ρωμαϊκή έως και τη Μεταβυζαντινή Περίοδο.
Μετά από χρόνια κωλυσιεργίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Μουσείου και στελεχώθηκε με προσωπικό, ώστε να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες.  Οι πόρτες του Μουσείου ανοίγουν,  για να παρουσιάσουν σπουδαία εκθέματα  αρχιτεκτονικά γλυπτά και μαρμάρινες επιγραφές, σπαράγματα τοιχογραφιών και ψηφιδωτών από ναούς, έργα αγγειοπλαστικής και μικροτεχνίας, καθώς και νομίσματα, προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
Παράλληλα το Μουσείο θα συμβάλει με τον τρόπο του στην ανάπτυξη της κοινωνίας και θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο ανάµεσα στο παρελθόν και το παρόν και  θα προετοιμάσει για το µέλλον.
Με αυτές τις σκέψεις,  εύχομαι καλή λειτουργία στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου, σημείο πολιτιστικής αναφοράς όχι μόνο για τους Εβρίτες αλλά  και για όλο τον κόσμο.

Αναστασία (Νατάσα) Γκαρά
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Έβρου


Δεν υπάρχουν σχόλια: