Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η "ΗΜΕΡΑ ΓΟΝΕΩΝ" στίβου ανεβαίνει επίπεδο!!! Η ΗΜΕΡΑ ΓΟΝΕΩΝ μεταφέρεται στο ξενοδοχείο GRECOTEL

Το ξενοδοχείο Grecotel προσφέρει χώρο του ξενοδοχείου, για το πρόγραμμα "ΗΜΕΡΑ ΓΟΝΕΩΝ" για να χωρέσει γονείς και παιδιά έως 9 ετών για τις επόμενες προπονήσεις τους.
Την Τρίτη 3 Μαρτίου λοιπόν, το προσχολικό τμήμα 4-6 ετών και την Πέμπτη 5 Μαρτίου το τμήμα προμίνι 7-9 ετών θα έχει την επόμενη δραστηριότητα του.
ΗΜΕΡΑ ΓΟΝΕΩΝ
Ένας νέος θεσμός δοκιμάσθηκε πιλοτικά και



φαίνεται ότι καθιερώθηκε στο τμήμα στίβου. Το προσχολικό τμήμα έχει πια την ΗΜΕΡΑ ΓΟΝΕΩΝ, μια μέρα που γονείς και παιδιά γυμνάζονται μαζί για πρώτη φορά στη ζωή τους.
Ο νέος θεσμός έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα μέσω των αθλητικών ιστοσελίδων και έχει εντυπωσιάσει ως ιδέα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοκινητική αγωγή κατά τη διάρκεια του μαθήματος-προπόνησης, στο οποίο οι γονείς συνεργάζονται με τα παιδιά, βγάζοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
Το πρόγραμμα αυτό εκτός από την συνεργασία και διασκέδαση γονέων και παιδιών, στοχεύει στο να φέρει τους γονείς κοντύτερα στον αθλητισμό, έτσι ώστε να αποτελέσουν πρότυπα στα ίδια τους τα παιδιά.
Διαβάστε παρακάτω για το θέμα "Πρότυπου" το κείμενο της υπευθύνου του προσχολικού τμήματος στίβου.
 Γονείς «ΠΡΟΤΥΠΑ» για τα παιδιά τους.
Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζει την υγεία είναι, η τακτική σωματική δραστηριότητα με την μορφή της κίνησης. Η προαγωγή του ενεργού τρόπου ζωής προλαμβάνει ασθένειες και είναι μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για την θετική ανάπτυξη της παιδικής ηλικίας.
Τα παιδιά κινούνται από τη φύση τους γιατί αυτό τα διασκεδάζει και τα απελευθερώνει. Μέσω τις κίνησης αναπτύσσονται κινητικά, γνωστικά, συναισθηματικά και κοινωνικά. Η κατάκτηση των κινητικών δεξιοτήτων τα καθιστά αυτόνομα και αναπτερώνει το ηθικό τους. Τα φέρνει αντιμέτωπα με τον εαυτό τους και με το κοινωνικό περιβάλλον. Αναστολές όπως φόβος αποτυχίας, κακής επίδοσης ή και ντροπής δεν υπάρχουν «ακόμη». Αρκεί η ενθάρρυνση του κοινωνικού και οικογενειακού περιβάλλοντος για να ενισχυθεί η κίνηση. Τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες . Δεν αρκεί να εξηγήσουμε τον κόσμο στα παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά πρέπει να τα αφήσουμε να ανακαλύψουν την δημιουργία του κόσμου μέσω της κίνησης και της αντίληψης. Ο Ελβετός αναπτυξιολόγος-ψυχολόγος Piaget αντιλαμβάνεται τη σχέση ενός παιδιού με το περιβάλλον ως μία διαδραστική διαδικασία. Μέσω ενός περιβάλλοντος όπου το παιδί κινείται, πειραματίζεται και ξεπερνάει δυσκολίες.
Η έλλειψη ενδιαφέροντος για άθληση δεν συνδέεται άμεσα με το ίδιο το παιδί, αλλά με τα πρότυπα και τις ανέσεις των ενήλικων. Αν το περιβάλλον στο οποίο συνυπάρχουν χαρακτηρίζεται από έντονη καθιστική ζωή τότε είναι επόμενο να υιοθετήσει το παιδί τα ίδια χαρακτηριστικά.
Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά τόσο προσανατολίζονται σε ξένα πρότυπα – οι γονείς ελάχιστα μπορούν να αποτρέψουν αυτές τις επιρροές.
Γονείς , οι οποίοι είναι αθλητικά δραστήριοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά αθλητικά δραστήρια. Κατά συνέπεια, γονέας που συμμετέχει άμεσα σε αθλητικές δραστηριότητες αποτελεί πρότυπο και γίνεται αρωγός του φυσικού τρόπου ζωής του παιδιού του. Όσο πιο μικρό σε ηλικία είναι το παιδί, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες συμμετοχής του.
Σύμφωνα με τον Pestalozzi(Ελβετός - παιδαγωγός):
«Στα χέρια των παιδιών βρίσκεται η μοίρα της ανθρωπότητας. Αυτά τα χέρια πρέπει να κάνουμε ισχυρά για να αγωνισθούν και να νικήσουν».
Καλπακίδου Σεβαστιανή, νηπιαγωγός-Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής
Υπεύθυνη Τμημάτων Προσχολικής και Προμίνι Ηλικίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: