Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Ευχαριστήριο από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης.- Επιστολή προς κάθε Άνθρωπο


Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους Εθελοντές Αιμοδότες που πρόσφεραν αίμα χθες στην Αιμοδοσία του Σαββάτου στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης!
Για όσους επιθυμούν να αιμοδοτήσουν μπορούν να επισκεφθούν την υπηρεσία Αιμοδοσίας στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης την Κυριακή και τις Αργίες



πρωί 08:30 ως 14:30 και απόγευμα 17:30 ως 20:30 
οι ανάγκες σε αίμα στην χώρα μας του καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ μεγάλες,
όσο και στο ΜΑΤΙ του 2018.

Προς: κάθε Άνθρωπο
Θέμα: Γιατί τελικά υπογράφουμε ως Τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες;
Αγαπημένοι, Εθελοντές Αιμοδότες -τριες.
Η ιδέα της Εθελοντικής προσφοράς Αίματος είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με χιλιάδες μέλη Πανελλαδικά.
Κινητοποιούμαστε για να συνεισφέρουμε αποτελεσματικά στο πρόβλημα της έλλειψης αίματος και στις ανάγκες των ασθενών συνανθρώπων μας. Καταθέτουμε τις απόψεις μας για την αξία προστασίας της υγείας μας.
Η λέξη Εθελοντής σε πολλές γλώσσες σημαίνει «συμμετοχή στα κοινά».
Τα μέλη του κινήματος «Εθελοντική Αιμοδοσία» δραστηριοποιούμαστε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ η ιδέα αυτή είναι κοινή σε όλες τις χώρες και διασκορπισμένη σε όλες τις γλώσσες.
Η επιγραφή όμως από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει κάτι.
Μόνο η Τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία, με την συστράτευση νέων, σίγουρα μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης στο τώρα αλλά και την διατήρηση της αυτάρκειας στην χώρα μας στο μέλλον.
Μπορεί αυτές οι εκατοντάδες υπογραφές να αντιπροσωπεύουν εκατοντάδες ανθρώπους που ελπίζουνε, πιστεύουνε και παίρνουνε θέση. Βάζοντας ο καθένας μας το  λιθαράκι του για να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Χωρίς τους ανθρώπους «Εθελοντές Αιμοδότες» που κάνουν αυτήν την προσωπική επιλογή, το κίνημά μας δε θα υπήρχε.
Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή έγινες μέλος του Συλλόγου.
Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Σύλλογο και για να εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις του Συλλόγου στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το eaa1988@otenet.gr στις επαφές σου, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις στείλε μήνυμα για να διαγραφείς από μέλος.
Θέλω να σας εξομολογηθώ κάτι. Παρόλο που είμαι από τους παλιούς εργάτες του αγώνα αυτού, πρόσφερα αίμα και αιμοπετάλια μέχρι τα 65, δεν σταμάτησα να ερευνώ για το καλύτερο του θεσμού και της ιδέας Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Ελλάδα.
Πέρα από την κάθε αιμοδοσία μου όμως, θεωρώ ότι έχω και άλλα σημαντικά πράγματα να κάνω, όπως το να βοηθάω στην ενημέρωση και να παραδίδονται τα ψηφίσματά μας δυναμικά στους αρμόδιους.
Πάντα ένοιωθα δέος για το ήθος του Τακτικού Εθελοντή Αιμοδότη και του κινήματος πανελλαδικά.
Και κάθε μέρα μαθαίνω αμέτρητα πράγματα από όλους σας. Κι όταν συλλογίζομαι «Γιατί αιμοδοτούμε;», η ερώτηση με παραπέμπει στη δική μου συμπεριφορά. Υπόσχομαι λοιπόν ότι θα προσπαθώ όλο και περισσότερο, για να είμαι μέρος αυτής της απλής πράξης που μας φέρνει κοντά ως ανθρώπους μέσα από την ελπίδα, την αλληλεγγύη και την πολύτιμη δύναμη που αποκτάμε από κάθε αιμοδοσία μας.
Προσφέρουμε στους συνάνθρωπους μας το καλύτερο, μόνο όταν είμαστε όλοι και όλες ενωμένοι.
Η ζωή είναι γεμάτη τέτοια παραδείγματα: Ο καθένας μας θα μπορούσε να κλείσει τα μάτια ή να πει παραμύθια για να αποφύγει ή να αδιαφορήσει για τους χρόνια πάσχοντες που χρειάζονται εφόρου ζωής βοήθεια.
Αλλά δεν το κάνουμε. Γιατί;
Γιατί έτσι είμαστε Εθελοντές. Γιατί μάθαμε ότι αυτό είναι το σωστό.
Γιατί μάθαμε να αγαπάμε και να βοηθάμε. Γιατί ξέρουμε πόσο άσχημος θα ήταν ο κόσμος αν κανένας δεν έκανε αυτό που πρέπει.
Μπες στις σελίδες της ΠΟΣΕΑ για να δεις το πανελλαδικό έργο, του κινήματός μας και μοιράσου τους λόγους που υπογράφεις (στέλνεις email, κοινοποιείς, στηρίζεις, διαδηλώνεις).
Αυτή η εποχή, απαιτεί απ’ όλους μας να βγούμε μπροστά και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που έχουν οι κοινότητές μας και ο κόσμος μας ας εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον για να αναλάβουμε την ευθύνη ώστε να υπάρχει Αυτάρκεια ασφαλούς Αίματος και Παραγώγων στην χώρα μας για όποιον, όταν και όσο χρειασθεί.
«Πρόληψη δίνουμε αίμα, πριν το χρειασθούμε» Αυτό είναι πολιτισμός.
Ξέρω ότι πολλοί από εμάς συγκινούμαστε όταν βλέπουμε μήνυμα ανάγκης, την λίστα με τα περιστατικά να πέφτουν βροχή και ασθενείς να αγωνιούν. Κι εγώ συγκινούμαι. Ψάξε και θα δεις γνωστά ονόματα εκεί.
Στον αγώνα εύρεσης αίματος λέμε ναι, ήμαστε παρόν στην προσφορά για την υγεία του άλλου, μόνο που είμαστε λίγοι και οι ανάγκες πολλές.
Με ευγνωμοσύνη σ’ αυτό το πανέμορφο κίνημα για την συμπαράσταση των ασθενών Συνανθρώπων μας.
Υ.Γ. Εννοείται πως τα ενημερωτικά μηνύματα είναι απλά η αρχή των εκστρατειών μας.
Ο κάθε Σύλλογος οργανώνει πολλές φορές από τις πιο πετυχημένες εκστρατείες στην περιοχή του, με στρατηγική, αποφασιστικότητα και επιμονή!
Το ξέρω πως πολλοί από εμάς, βλέπουμε μόνο την αρχή κάθε εκστρατείας. Ρίξε λοιπόν μια ματιά στη σελίδα με τις επιτυχίες μας για να δεις και το όφελος.
Αυτό το όμορφο κίνημα χτίστηκε από όλους όσους αποφασίσαμε να συμμετέχουμε, να υπογράφουμε, να κοινοποιούμε, να παίρνουμε τηλέφωνα, να στέλνουμε email, να στηρίξουμε το άλλο, να βγαίνουμε στους δρόμους και τις πλατείες.
Γιατί το αποφασίσαμε όμως; Είναι επειδή είχαμε κάποια προσωπική εμπειρία; ή λόγω κάποιου ανθρώπου στη ζωή μας; Ας μοιραστούμε τις ιστορίες μας:
Τι, ή ποιος μας ενέπνευσε να νοιαζόμαστε, να ελπίζουμε και να αναλαμβάνουμε  δράση;
Αυτή η εποχή, απαιτεί απ’ όλους μας να βγούμε μπροστά και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες ζωής, που έχουν οι συνάνθρωποί μας, οι κοινότητές μας και η Ελλάδα μας.
Ας εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον για να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη να έχουμε αυτάρκεια με ασφαλές Εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και παράγωγα. Να αποκτήσουμε επιτέλους αυτάρκεια χωρίς εισαγωγές και να μην ζητούνται μονάδες αίματος από τους ασθενείς συνανθρώπους μας.

Με σεβασμό στους Ασθενείς
και εκτίμηση στους Τακτικούς Εθελοντές Αιμοδότες

Για να Γίνει Η Επαύριον της Ζωής ..
και Πάλι Ζωή!             Οδυσσέας Ελύτης

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΘΕΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ!
Εμείς Κάνουμε την Διαφορά!
Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών

Σε Κάθε Οικογένεια Ένας τουλάχιστον
Τακτικός Εθελοντής Αιμοδότης & Δότης Μυελού Οστών.

Ένα δώρο που δεν κοστίζει, αλλά αξίζει όσο η ζωή!

Για το ΔΣ
Αναστάσιος Κοντακίδης                          Αραμπατζή Ελένη
Πρόεδρος                                             Γραμματέας

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Φοιτητές Εξ΄ Αίματος Θράκης
Κέντρο Ενημέρωσης & Πληροφόρησης Πολιτών
Αιμοδοσία, Ομφάλιο Αίμα, Δωρεά Μυελού, Δωρεά Οργάνων
Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου  τηλ. 25510-20478 φαξ. 25510-26646


Δεν υπάρχουν σχόλια: