Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Συνάντηση του υπ. Δημάρχου Αλεξ/πολης Παύλου Μιχαηλίδη με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου


Τα Τρίκαλα, σε τακτά χρονικά διαστήματα μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε Ελλάδα και εξωτερικό για το άλμα που έχουν κάνει στις νέες τεχνολογίες και την διασύνδεσή τους με την καθημερινότητα των πολιτών.
Τα Τρίκαλα αποτελούν σημείο αναφοράς για την τοπική αυτοδιοίκηση. Την δυνατότητα να δουν από κοντά το μικρό θαύμα που έχει επιτευχθεί και να ενημερωθούν διεξοδικά για τα επιτεύγματα του Δήμου είχε ο υπ. Δήμαρχος Παύλος Μιχαηλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε τα Τρίκαλα και είχε μακρά



και γόνιμη συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου.
Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Ο κ. Παπαστεργίου έκανε ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη δημιουργία και στη διαχείριση μιας «έξυπνης πόλης», μεταφέροντας τη συσσωρευμένη του εμπειρία για τον τρόπο που μπορεί να γίνει η υλοποίηση επιμέρους αλλά και γενικότερων έργων.
Όλα τα θέματα αναλύθηκαν εις βάθος σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, αφού δόθηκε η δυνατότητα για επίσκεψη και ξενάγηση από τον κ. Παπαστεργίου στο κέντρο ελέγχου της έξυπνης πόλης των Τρικάλων («SmartTrikala»).
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Τρικκαίων δεν έθεσε θέμα ότι οι όποιες ελλείψεις σε προσωπικό ή χρήματα είναι εμπόδιο για την υλοποίηση έργων.
Αντιθέτως, μάς μετέφερε ότι η καλή οργάνωση και η ετοιμότητα σε έναν Δήμο μπορεί να καλύψει τα κενά που παρουσιάζονται.
Το συμπέρασμα από τις επισκέψεις αυτές είναι ένα:
Ο Δήμος μας, τόσο πλούσιος σε πόρους και δυνατότητες, μπορεί να φτάσει ψηλά και να κάνει “θαύματα”.
Αρκεί να έχει μία διοίκηση που να δουλεύει, να καταλαβαίνει και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις που δημιουργούν οι ανάγκες των δημοτών και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις πόλεις.
Μία διοίκηση που θα σχεδιάζει τις πολιτικές του Δήμου σε συνεργασία με ολόκληρη την τοπική κοινωνία και με ενότητα όλων των πολιτών.
Δηλαδή μία νέα διοίκηση στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: