Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Δημοσχάκης: Στον Έβρο και τη Θράκη ακόμα και οι άνθρωποι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νιώθουν προδομένοι…


Για το 4ο Μνημόνιο που φέρνει η Κυβέρνηση, αλλά και για την επαίσχυντη συμφωνία με τα Σκόπια που ενισχύει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας μίλησε χθες (13/06) στη Βουλή, στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων ότι:
           Η Κυβέρνηση στον απόηχο μιας επιζήμιας συμφωνίας με τα Σκόπια φέρνει ένα Πολυνομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνει το 4ο Μνημόνιο.
           Επιβαρύνει τα ελληνικά νοικοκυριά με μέτρα 5,1 δισ. ευρώ, με μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου ορίου, με



στάση δημοσίων πληρωμών και με υπερπλεονάσματα που θα ανέρχονται σε 3,5% έως 5,2% για τα επόμενα πέντε χρόνια.
           Στα 3,5 χρόνια που βρίσκονται οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ στην εξουσία απέδειξαν ότι δεν έχουν κανένα όραμα για τον Έβρο και τη Θράκη.
           Έπεσαν στο κενό οι προτάσεις για την ρήτρα ακριτικότητας, την επιδότηση του μισθολογικού κόστους 12% στις επιχειρήσεις, την συγκρότηση Διακομματικής Ειδικής Επιτροπής για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Θράκης, την αντιμετώπιση του δημογραφικού, τη νέα θαλάσσια Εγνατία, τα δορυφορικά διόδια, τη σύζευξη των συγκοινωνιών, την αυτοτέλεια και την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, τα προβλήματα του εργοστασίου ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας, την ανάπτυξη του ΔΠΘ, την ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής, την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, την αντιπλημμυρική θωράκιση.
           Με την επαίσχυντη συμφωνία για το Σκοπιανό, που ήταν προϊόν μυστικής διπλωματίας, η Κυβέρνηση δίχασε τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς.
           Δεν είχε την πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία κι έθεσε τη χώρα σε συνταγματική και πολιτική αντικανονικότητα.
           Στον Έβρο και τη Θράκη ακόμα και οι άνθρωποι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νιώθουν προδομένοι και έχει τρωθεί το εθνικό τους γόητρο.
           Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως «η Κυβέρνηση των προθύμων της Μεταπολίτευσης».
Δείτε αναλυτικά την ομιλία του σε αυτό το link https://www.youtube.com/watch?v=6noClKW5RR8
Αναλυτικά η ομιλία του:
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στον απόηχο μιας κακής συμφωνίας με τα Σκόπια που συνιστά εθνική υποχώρηση, φέρνετε ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο ουσιαστικά επικυρώνει το τέταρτο μνημόνιο και δεύτερο της θητείας σας.
Ξέρετε πολύ καλά ότι η χώρα μας δεν βγαίνει από το μνημόνιο αυτό το καλοκαίρι. Απόδειξη αυτού είναι το ότι φέρνετε μέτρα 5,1 δισ. ευρώ με μειώσεις συντάξεων και αφορολογήτου ορίου, αυξήσεις εισφορών και ΕΝΦΙΑ και άλλα. Γονατίζετε την οικονομία με στάση δημοσίων πληρωμών και με υπερπλεονάσματα που θα ανέρχονται σε 3,5% έως 5,2% για τα επόμενα πέντε χρόνια. Βάζετε ως ενέχυρο τη δημόσια περιουσία μέχρι το ποσό των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στον αντίποδα, δεν προσφέρετε κανένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.
Τρεισήμισι χρόνια έχουν περάσει και συνεχίζω να ερωτώ ποιο είναι το αφήγημά σας για τον Έβρο και τη Θράκη.
Σας προτείναμε τη ρήτρα ακριτικότητας αναλογικά με τη ρήτρα νησιωτικότητας, αλλά προκαλέσατε καίρια πλήγματα στα σμαράγδια του βορειοανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου μέσω της πολιτικής των ανοικτών συνόρων.
Καταργήσατε την επιδότηση του μισθολογικού κόστους 12% στις επιχειρήσεις του Έβρου και της Θράκης και στραγγαλίσατε την απασχόληση, οδηγώντας τις επιχειρήσεις σε μετανάστευση.
Σας προτείναμε τη συγκρότηση Διακομματικής Ειδικής Επιτροπής για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Θράκης σε συνέχεια αυτής που είχε συσταθεί επί αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Δυστυχώς, μας γυρίσατε την πλάτη.
Σας υπογραμμίσαμε το δημογραφικό πρόβλημα του νομού Έβρου και κυρίως την ερήμωση των 250 χωριών που βρίσκονται πλησίον της συνοριογραμμής. Επιδείξατε χονδροειδή αδιαφορία από την πλευρά σας.
Σας προτείναμε τη νέα θαλάσσια Εγνατία για να ενωθεί η Θράκη με τον ζωτικό της χώρο που είναι τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Πνιγήκατε σε μία κουταλιά νερό με τα δρομολόγια των πλοίων.
Σας παρουσιάσαμε συγκεκριμένη πρόταση για τα δορυφορικά διόδια στη νέα Εγνατία. Εσείς αποφασίσατε επιπλέον την ίδρυση μετωπικών διοδίων στο Αρδάνιο του νομού Έβρου και επιλέξατε να διπλασιάσετε την τιμή τους, καταργώντας τις απαλλαγές που αφορούν τους μόνιμους κατοίκους του Έβρου και της Ροδόπης.
Σας προτείναμε τη σύζευξη των συγκοινωνιών ως βάση ανάπτυξης του Έβρου. Εσείς δεν ασχοληθήκατε. Επιδείξατε ολιγωρία σχετικά με το νέο Orient Express, δηλαδή τη σιδηροδρομική γραμμή Μπακού-Βιέννη και αφήσατε να περάσει… ΣΥΡΙΖΑ από τα σύνορά μας μέσω της γειτονικής χώρας.
Ζητήσαμε την αυτοτέλεια και την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Εσείς κρύβεστε και δεν έρχεστε να μιλήσετε για αυτό το θέμα στη Βουλή, παρά τις επίκαιρες ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί.
Αναδείξαμε τα προβλήματα του εργοστασίου ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας, καθώς και το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τευτλοπαραγωγοί, των οποίων δυόμισι χιλιάδες στρέμματα έχουν μείνει ασυγκόμιστα ακόμα και τώρα. Εσείς ψάχνετε ακόμη επενδυτή για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Θέλαμε ένα Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που θα ήταν πυλώνας ανάπτυξης και προόδου για την ευρύτερη περιοχή. Μας φιλοδωρήσατε με έναν Υπουργό Παιδείας που υπονομεύει το Πανεπιστήμιό μας.
Σας παρουσιάσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών μέσω των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων. Εσείς απαντήσατε με ευχές και κραυγές.
Ζητήσαμε αντιπλημμυρική θωράκιση και αφήσατε τη γεωργία να πνιγεί στα λασπόνερα του Έβρου και των παραποτάμων του.
Ζητήσαμε το επιστημονικό ανάχωμα μέσω της ίδρυσης Κτηνιατρικής Σχολής για την αντιμετώπιση των επιθετικών ζωονόσων και εσείς δεν έχετε καταφέρει να λειτουργήσετε εδώ και τριάμισι χρόνια ούτε το Ινστιτούτο Εξωτικών Νοσημάτων της Νέας Ορεστιάδας.
Σας παραδώσαμε ένα κράτος δικαίου και εσείς το μετατρέψατε σε κράτος ανομίας, τη δε πρωτεύουσά του και ορισμένες περιοχές αυτής σε προορισμό εγκληματικού τουρισμού.
Με τη συμφωνία σας για το Σκοπιανό διχάσατε τους Έλληνες, για να ενώσετε τους Σκοπιανούς. Φέρατε με μυστική διπλωματία μια επαίσχυντη συμφωνία για τα εθνικά μας συμφέροντα, με επώδυνες συνέπειες για τον ελληνισμό, το έθνος και το γένος.
Δεν έχετε την πολιτική νομιμοποίηση, γιατί θέσατε τη χώρα σε συνταγματική και πολιτική αντικανονικότητα. Η δεδηλωμένη της Κυβέρνησης ποδοπατήθηκε. Κι άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν χειρίστηκαν το εθνικό θέμα, αλλά δεν εκχώρησαν τους όρους όπως «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνότητα», όπως κάνατε εσείς με περισσή προθυμία.
Στον Έβρο και τη Θράκη ακόμα και οι άνθρωποι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νιώθουν προδομένοι και έχει τρωθεί το εθνικό τους γόητρο. Την ίδια στιγμή για 105η μέρα οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν κρίση για δύο στελέχη του στρατεύματός μας που κρατούνται στην Αδριανούπολη ως κακούργοι με στολή του Έλληνα στρατιώτη και ουδείς εκ των αρμοδίων αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και ουδείς παραιτείται.
Προσπαθείτε να μείνετε όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορείτε γαντζωμένοι στις καρέκλες σας. Θα μείνετε στην ιστορία ως «η Κυβέρνηση των προθύμων της Μεταπολίτευσης».
Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ».



Δεν υπάρχουν σχόλια: