Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Παράνομος ναός στην Αλεξανδρούπολη όπου λειτουργούσε παπάς χωρίς να είναι παπάς


Συνελήφθη χθες, Κυριακή 17-6-2018 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 41χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αντιποίηση, λειτουργία Ναού χωρίς άδεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα γραφεία θρησκευτικού σωματείου στην Αλεξανδρούπολη, διαπίστωσαν ότι ο χώρος είχε διαμορφωθεί



κατάλληλα και λειτουργούσε Ναός χωρίς τη σχετική άδεια, εντός του οποίου ο 41χρονος ιερουργούσε, αντιποιούμενος την άσκηση του λειτουργού της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Από τον παραπάνω χώρο κατασχέθηκαν πλήθος εκκλησιαστικών ειδών (εικόνες αγίων, σταυροί, εκκλησιαστικά σκεύη, άμφια κ.α.)
Στην κατοχή του 41χρονου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλο χρηματικό ποσό, 30 χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – ασημικών (γυναικεία δαχτυλίδια, αλυσίδες, σταυροί κ.α.), μαχαίρι, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίσθηκαν πιστόλι αερίου, πλαστικό πιστόλι, 2 φιαλίδια αερίου, 100 μεταλλικά σφαιρίδια και πλήθος πλαστικών σφαιριδίων, τα οποία κατασχέθηκαν.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο χώρο όπου λειτουργούσε ο παράνομος Ναός συνελήφθη επίσης μια 39χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για απείθεια και αντίσταση, καθόσον αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιχειρώντας με τη χρήση βίας να παρεμποδίσει τις νόμιμες ενέργειες τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: