Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Εκδηλώσεις του Π. Ν. και σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος»


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018», πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να καταπλεύσουν στους κάτωθι λιμένες του Αιγαίου Πελάγους, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, που διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» και να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί:
        Αγίου Ευστρατίου
        Αλεξανδρούπολης
        Αμοργού



        Βόλου
        Θάσου
        Θεσσαλονίκης
        Ικαρίας
        Καβάλας
        Καλύμνου
        Λέσβου
        Λήμνου
        Μεγίστης
        Οινουσσών
        Ρόδου
        Σαμοθράκης
        Σάμου
        Σκοπέλου
        Φούρνων
        Χίου
        Ψαρών
        Κεντρική Νήσος των εκδηλώσεων έχει καθοριστεί η ν. Ψαρά, όπου, την Τρίτη 05 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ). Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η απόδοση τιμών στους Ναυάρχους Κωνσταντίνο Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται και τιμάται η προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων ηρωικών Ναυμάχων του κατά θάλασσα αγώνα, διαχρονικά. Για το λόγο αυτό θα μεταφερθούν με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στη ν. Ψαρά, η καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη από τη ν. Ύδρα και τα οστά της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας από τη ν. Σπέτσες.
        Οι εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω, από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Σαρωνικό Κόλπο.
        Με την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων, αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί του Ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε, προβάλλεται η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: