Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό και στην κυβερνητική «αναπτυξιακή φιέστα»

Aγωνιστικά «υποδέχτηκαν» τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της κυβερνητικής «αναπτυξιακής φιέστας» που ολοκληρώνεται σήμερα, σωματεία και φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και πορεία που έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αμέσως μετά οι διαδηλωτές επιχείρησαν



να μεταβούν στην περιοχή έξω από την πόλη όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο στο οποίο γίνεται η «αναπτυξιακή φιέστα», προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους. Ωστόσο ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρό φραγμό της αστυνομίας επί της Εθνικής Οδού Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης και σε μεγάλη απόσταση από το ξενοδοχείο. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τον αστυνομικό φραγμό φωνάζοντας συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.
Το κεντρικό πανό στη συγκέντρωση ανέγραφε «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας. Οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας», ενώ το κυρίαρχο σύνθημα ήταν «Η ανάπτυξή τους είναι μια απάτη. Κέρδη για το κεφάλαιο, φτώχεια για τον εργάτη».
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Κώστας Βογιατζής, μέλος της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.
Χαιρετισμούς απηύθυναν, εκ μέρους των Επιτροπών Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης η Ματούλα Γκιδήκα, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, η Κατερίνα Κορδαλή, πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ, ο Πέτρος Ταχματζίδης, εκ μέρους των Συνταξιουχικών Οργανώσεων και η Βάσω Μπράτσιου, πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στην «ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ».






Δεν υπάρχουν σχόλια: