Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Επισκέψεις έφηβων μαθητών και φοιτητών στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Η ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Η ομάδα των εφήβων συνεχίζει να περιπλανιέται στα ταξίδια του νου: δρώμενα, εικόνες, ζωγραφική, κίνηση, θέατρο, ανταλλαγή σκέψεων και ονείρων. Το θεατρικό αυτό εργαστήρι είναι μια απόπειρα να δούμε, να αφουγκραστούμε, να διαβάσουμε, να αφηγηθούμε, να διερευνήσουμε, να στοχαστούμε, να δραματοποιήσουμε αποσπάσματα από την παγκόσμια δραματουργία για να γνωρίσουμε πτυχές της



ανθρώπινης ψυχής, που ίσως δεν έχουμε ακόμα εξιχνιάσει. Η συγκεκριμένη διερευνητική δράση γίνεται στον ισόγειο χώρο του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, 2 φορές το μήνα, ημέρα Σάββατο και ώρα 15.00-17.00.Απευθύνεται μόνο σε έφηβους μαθητές. Η επόμενη συνάντηση θα είναι στις αρχές Δεκεμβρίου με νέες ιδέες και προκλήσεις του μυαλού, με εμψυχώτρια την Αγνή Λ. Καραγιάννη. 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ Δ.Π.Θ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Τον μήνα Νοέμβριο φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης επισκέφτηκαν το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης με σκοπό να εξοικειωθούν με το συγκεκριμένο μουσειακό περιβάλλον, να ενημερωθούν για τον σύγχρονο μουσειολογικό σχεδιασμό, τη δομή και τη λειτουργία των εκθέσεων, αλλά και να γνωρίσουν ορισμένα στοιχεία της μουσειοπαιδαγωγικής και του μουσειοπαιδαγωγικού σχεδιασμού που αξιοποιούνται στο εν λόγω μουσείο.   Η πρώτη ομάδα φοιτητών παρακολούθησε το ενημερωτικό αυτό πρόγραμμα στο πλαίσιο μαθήματος του καθηγητή κ. Γ. Κέκερη σχετικά με τη χρήση ΤΕΠ στην εκπαίδευση, και ειδικά στα μουσεία, ενώ η δεύτερη ομάδα στο πλαίσιο του μαθήματος Θεατρική εμψύχωση με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Σ. Παπαδόπουλο.  Την ενημέρωση των φοιτητών στο πρώτο τμήμα και την εμψύχωση του δεύτερου τμήματος ανέλαβε η επιστημονική συνεργάτιδα του μουσείου Αγνή Λ. Καραγιάννη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: