Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Χωρίς πλοία η Σαμοθράκη εν μέσω τουριστικής περιόδου με ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας! Σε απόγνωση οι κάτοικοι, οι τουρίστες και οι επιχειρηματίες γενικά!

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε σήμερα (18/07) ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, για το γεγονός ότι με ευθύνη του Υπουργείου του δεν εκτελούνται όλα τα δρομολόγια  Αλεξ/πολης – Σαμοθράκης, που είχαν προβλεφθεί βάσει του αρχικού σχεδιασμού.
Συγκεκριμένα ενώ ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα



των κατοίκων της Σαμοθράκης και γενικά του Έβρου, για σύνδεση του νησιού με τα λιμάνια του Λαυρίου και της Λήμνου από την άλλη μεριά δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξ/πολης – Σαμοθράκης.
Κι αυτό γιατί αν και είχε ανακοινωθεί η δρομολόγηση ενός επιπλέον πλοίου και δύο ταχύπλοων ισάριθμων εταιρειών τελικά αυτό δεν κατέστη μέχρι σήμερα εφικτό, καθώς τα συγκεκριμένα πλοία δεν έχουν λάβει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από το Υπουργείο Ναυτιλίας, με αποτέλεσμα να παραμένουν αγκυροβολημένα.
Αυτό το γεγονός έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού, καθώς έχουν ακυρωθεί πολλές κρατήσεις στα ξενοδοχεία.
Ο Βουλευτής ρωτάει, μεταξύ άλλων, τον αρμόδιο Υπουργό για ποιο λόγο καθυστερούν οι αδειοδοτήσεις στα συγκεκριμένα πλοία, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί το 50% σχεδόν της τουριστικής περιόδου;
Επίσης, για ποιο λόγο δεν έκανε το Υπουργείο καλύτερο προγραμματισμό, ώστε να μη δημιουργηθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν. Υπάρχει διάθεση  να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν, ώστε να μην επαναληφθούν τη νέα καλοκαιρινή χρονιά;


Δεν υπάρχουν σχόλια: