Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Σαμοθράκη" της Αγγελικής Αριστομενοπούλου και παρουσίαση των Μονοπατιών Πολιτισμού της Σαμοθράκης

Παρασκευή 16 Ιουνίου, 20:30
Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 στις 20:30 στο ΕΜΘ θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ "Σαμοθράκη" της Αγγελικής Αριστομενοπούλου. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό ντοκιμαντέρ που προβάλλει τον τόπο, τα βουνά, τους αρχαιολογικούς χώρους, την ιστορία και τους ανθρώπους της Σαμοθράκης. Θέλουμε να αναδείξουμε τονησί και να το συστήσουμε στα εκατομμύρια των επισκεπτών του Λούβρου που βλέπουν τη Νίκη, αλλά δεν γνωρίζουν που και πώς βρέθηκε. teaser της ταινίας: https://vimeo.com/120617212
Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει η παρουσίαση των Μονοπατιών Πολιτισμού και η παρουσίαση της Καμπάνιας ῾Samothrace | Walk with me῾ για τη δημιουργία των ῾Μονοπατιών Πολιτισμού στην Σαμοθράκη από την Καρλότα Μαρανιόν.
Τα Μονοπάτια Πολιτισμού είναι μια ιστορία συνεργασίας μιας ομάδας Εθελοντών από την Σαμοθράκη αλλά και πολλά άλλα μέρη του κόσμου, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντοςκαι Πολιτισμού (ELLET) και του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού στο Παρίσι (CCHEL) καθώς και του συλλόγου ῾Βιώσιμη Σαμοθράκη῾, του Δήμου Σαμοθράκης και του Ορειβατικού Συλλόγου Σαμοθράκης.
Ο σκοπός της διαδικτυακής πλατφόρμας για την Καμπάνια ῾Samothraki Walk with me῾ είναι η σήμανση, η ασφαλής επαναχάραξη των μονοπατιών του νησιού μας και η προβολή τους διεθνώς για να έχουμε αυτό που περιμένουμε εδώ και δεκαετίες:
"Ενα κατάλληλο, ασφαλές, καλαίσθητο και τουριστικό trekking reclaim εν αρμονία με τον Πολιτισμό και τα ιδιόμορφα χαρακτηριστικά του Νησιού της Νίκης της Σαμοθράκης".
Δεν υπάρχουν σχόλια: