Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Τουριστική περίοδος χωρίς επαρκείς τηλεπικοινωνίες και διαδίκτυο στην ακριτική Σαμοθράκη!

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, καταθέτει στο προεδρείο της Βουλής ανοιχτή επιστολή κατοίκου της Σαμοθράκης προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αναφορικά με το μονοπωλιακό καθεστώς των τηλεπικοινωνιών στο νησί, την χαμηλή ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και το ημιτελές έργο των οπτικών ινών το οποίο αναμένεται να βελτιώσει την κατάσταση.
Συγκεκριμένα στην επιστολή, η οποία δημοσιεύεται σε



ηλεκτρονική σελίδα (blog), παρουσιάζονται οι δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι επαγγελματίες αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες στην χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, οι χαμηλές ταχύτητες του διαδικτύου, καθώς επίσης και ο αποκλεισμός του νησιού από τον υγιή ανταγωνισμό των εταιρειών τηλεπικοινωνίας.
Επιπρόσθετα στην επιστολή αναφέρεται το σημαντικότατο πρόβλημα του έργου των οπτικών ινών, το οποίο παραδόθηκε κατά το ήμισυ μόνο, αφήνοντας το μισό και πλέον τουριστικό μέρος του νησιού σε εκκρεμότητα για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι και τη φετινή τουριστική περίοδο το μισό νησί θα παραμείνει σε τηλεπικοινωνιακή δυσχέρεια.
Καλείται, λοιπόν, το Υπουργείο να ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό θέμα εν όψει τουριστικής περιόδου και να δοθεί λύση για τις τηλεπικοινωνίες στο ακριτικό νησί μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: