Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγελία για τις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας σε εργοστάσιο στην Αλεξανδρούπολη

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα αντεργατικών πρακτικών στο εργοστάσιο του «ΥΦΑΝΤΗ» στην Αλεξ/πολη. Η εντατικοποίηση της εργασίας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες «χτυπάει κόκκινο», υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι να δουλεύουν  πολλές ώρες απλήρωτες υπερωρίες και μετά το καλοκαιρινό ξεζούμισμα (που και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας πάνε περίπατο) η εργοδοσία
έχει στη φαρέτρα της αντεργατικά όπλα που θέλει να αξιοποιήσει για να αυξήσει τη κερδοφορία της ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων (αλλαγές συμβάσεων, κτλ).
Επίσης, πρόσφατα η εργοδοσία προχώρησε σε δύο απολύσεις, που μάλιστα ήταν ανδρόγυνο, εργαζόμενοι χρόνια στην εταιρία, με υψηλή προσφορά,  λίγο πριν βγουν στην σύνταξη. Προφανής σκοπιμότητα να δώσουν το στίγμα ότι θέλουν να ξεμπερδεύουν με εργαζόμενους που έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα, αλλά και πιθανόν να υπάρχουν ακόμα πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες.
Το σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο να επαγρυπνούν, τα δείγματα αυτά είναι ανησυχητικά για το μέλλον όλων των εργαζομένων. Η προσφορά και αυτοθυσία των εργαζομένων σε πολλές περιπτώσεις, δεν σημαίνει τίποτα για την εργοδοσία που θεό έχει μόνο το κέρδος.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να οργανωθούν και δημιουργώντας εργοστασιακή επιτροπή να παλέψουν, πριν είναι αργά, για τα δικαιώματά τους, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι σε όλους τους χώρους αλλού γρηγορότερα, αλλού με πιο αργούς ρυθμούς η εργοδοσία αξιοποιεί το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που της δίνει και η σημερινή κυβέρνηση ώστε να στηριχθεί η λεγόμενη ανάπτυξη στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων.
Έχουμε αποδείξει ως σωματείο με τη δράση μας και σε άλλα εργοστάσια αλλά και γενικότερα ότι δεν το βάζουμε κάτω, ότι μπορεί να μας εμπιστευτεί ο κάθε εργαζόμενος, ότι με συλλογική δράση μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα, να μην περάσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και τα αντιλαϊκά μέτρα. Ξεκαθαρίζουμε πως θα παρέμβουμε και θα παρεμβαίνουμε με δυναμική παρουσία όπου ακολουθούνται αντεργατικές πρακτικές.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας
Κλάδης Διονύσης                                                                              Χιώνης Γιάννης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης 100/30-4-2004 Βιβλ. Σωμ.13/1-6-2004
Τηλ. 6973777647, email: somatioalexpolis@gmail.com
Αλεξανδρούπολη 31/08/2016


Δεν υπάρχουν σχόλια: