Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Εκπαιδευτικά σεμινάρια από το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού και την ΕΑΣ Αν.Μακ.Θράκης

Στα πλαίσια παράλληλων δράσεων πριν το RUN GREECE Αλεξ/πολης, το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού, σε συνεργασία  με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν.Μακ.Θράκης, πραγματοποίησαν  εκπαιδευτικά σεμινάρια προς το ανθρώπινο δυναμικό του στίβου και του αθλητισμού γενικότερα, το Σάββατο 18/9 στο Νομαρχείο Αλεξ/πολης.
Ο ειδικός συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ, αλλά και του ΜΓΣ Εθνικού, καθηγητής Δημήτρης Γαργαλιάνος,  εκπαίδευσε στελέχη του στίβου και άλλων σπορ, από όλη τη Θράκη, με
θέμα «Οργάνωση Αθλητικού Σωματείου». Μετά από 4 ώρες σεμιναρίου, όλοι βγήκαν σοφότεροι, αναζητώντας και νέες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, για ενημέρωση πάνω σε οργανωτικά θέματα, που αφορούν τα αθλητικά σωματεία. 
Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε σεμινάριο προς τους γονείς αθλητών, με θέμα "Ο ρόλος των γονέων στον παιδικό και εφηβικό αθλητισμό", με ομιλήτρια την αθλητική ψυχολόγο, Φρόσω Πατσού, υπεύθυνη των Εθνικών ομάδων στίβου. Αναφέρθηκαν καλές  πρακτικές από μεριάς γονέων προς τα παιδιά-αθλητές, όπως και επισημάνθηκαν κακοί χειρισμοί που πρέπει να αποφεύγονται.
Επίσης παρουσιάσθηκε η έρευνα που έγινε πέρυσι στους γονείς αθλητών του Εθνικού, με θέμα "Αυτοαξιολόγηση της συμπεριφοράς των γονέων απέναντι στο παιδί τους / αθλητή", από την τελειόφοιτη φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ, Αντωνία Καλαφατζή, πρώην πρωταθλήτρια επί κοντώ του ΜΓΣ Εθνικού.
Το τμήμα στίβου βράβευσε τις δύο ομιλήτριες, όπως και τον καθηγητή Δημήτρη Γαργαλιάνο για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Ο κ.Γαργαλιάνος την Κυριακή συμμετείχε μετά από πρόσκληση, στην συνεδρίαση της αθλητικής επιτροπής του Δήμου Αλεξ/πολης, με θέμα την εφαρμογή του νέου αθλητικού κανονισμού λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και το σύστημα αξιολόγησης των αθλητικών σωματείων του Δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: