Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης την Παρασκευή 1 Ιουλίου οργανώνει στο χώρο εκδηλώσεων του μουσείου μία εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, με βασικό άξονα την βιβλιοπαρουσίαση της συγγραφέως Ζωής Καραγεωργίου.  
Η συγγραφέας, με έναν ιδιαίτερα μοναδικό και απόλυτα βιωματικό τρόπο, πρόκειται να φέρει μικρούς και μεγάλους σε επαφή με το βιβλίο της, ένα παραμύθι με τίτλο «Μπλουμ, η παράξενη μελισσούλα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μολύβι. Το βιβλίο θα προλογίσει η κ. Χρύσα Χρυσοπούλου, Φιλόλογος. Η βιβλιοπαρουσίαση θα περιλαμβάνει πολλαπλές δράσεις, όπως την θεατρική-πολυμεσική παρουσίαση αποσπάσματος του



παραμυθιού με διαδραστικό χαρακτήρα, αλλά και πρωτότυπα παιχνίδια με πρωταγωνιστές τα παιδιά.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εκπαιδευτικός-συγγραφέας κ. Καραγεωργίου, όλα άρχισαν με μια βουτιά στο μέλι. Μπλουμ! Κι έτσι η μελισσούλα του παραμυθιού με τίτλο «Μπλουμ, η παράξενη μελισσούλα» απέκτησε το όνομά της. Έτσι ξεκίνησαν και οι περιπέτειές της έξω, στον μεγάλο κόσμο. Τι μπορεί να έκανε τις άλλες μέλισσες να τη διώξουν από την κυψέλη; Πώς βρέθηκε να επιπλέει σ’ ένα ποτάμι μέσα σε καρυδότσουφλο; Ποιος είναι ο πρίγκιπας Κέκροπας και ποια είναι η γνώμη της βασίλισσας Μυρτώς για όλα αυτά; Πώς γίνεται μια καρυδιά να βγάζει καρύδια που δεν μοιάζουν με καρύδια;
Η Ζωή Καραγεωργίου σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είναι απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Γραφικών Τεχνών και Πολυμέσων στο Ε.Α.Π. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ασχολείται με τη δημιουργία και την ανανέωση ιστοσελίδων, με την επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε ΤΠΕ, καθώς επίσης και με τη δημιουργία και ενσωμάτωση ηλεκτρονικών μαθημάτων σε πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης. Βραβεύτηκε για «Βέλτιστο ψηφιακό διδακτικό σενάριο» από το Υ.Π.Ε.Θ. Δραστηριοποιείται ενεργά στη δημιουργική γραφή για το παιδικό και νεανικό βιβλίο, στη θεατρική γραφή και στις αφηγήσεις. Έχει εκδώσει παραμύθια σε έντυπη μορφή, αλλά και σε μορφή διαδραστικού e–book. Είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Είναι ιδρυτικό και βασικό μέλος της ομάδας Subrosa, η οποία παρουσιάζει αφηγήσεις παραμυθιών και παραστάσεις μικτής τεχνικής (αφήγηση, θέατρο, κουκλοθέατρο, κινούμενο σχέδιο - της ίδιας). Συμμετέχει ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης σε θεατρικές ομάδες και είναι μέλος της δημοτικής χορωδίας Κατερίνης. Τέλος παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής και κρουστών. Παρουσιάζει την παιδική ραδιοφωνική εκπομπή «Παραμύθι να αρχίσει» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης.
Το βιβλίο της  «Μπλουμ, η παράξενη μελισσούλα» περιγράφει μια τρυφερή ιστορία που, με ευφάνταστο τρόπο και μέσα από υπέροχες ολοσέλιδες εικόνες, και βοηθάει τους μικρούς φίλους να κατανοήσουν την αξία της φιλίας. Πολύ έξυπνα προκαλεί τον κάθε αναγνώστη να μάθει να διαχειρίζεται θέματα και ζητήματα που προσεγγίζονται δύσκολα, όπως είναι η διαφορετικότητα και η απώλεια. Και για όλους όσους τους αρέσει να ακούνε παραμύθια, το βιβλίο συνοδεύεται από ένα cd που περιέχει την αφήγηση της ιστορίας της Μπλουμ με τη συνοδεία ορχηστρικής μουσικής.
Μετά τη βιβλιοπαρουσίαση και τα βιωματικά παιχνίδια με αφορμή το παραπάνω βιβλίο, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μία σύντομη παρουσίαση- από τους συνεργάτες του Ιστορικού Μουσείου- του περιεχόμενου των θερινών εργαστηρίων του, τα οποία αρχίζουν από την Τρίτη 5 Ιουλίου και πρόκειται να διαρκέσουν όλο τον Ιούλιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: