Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ομιλία από τον Ροταριανό Όμιλο Αλεξανδρουπόλεως για το Cyberbullying

Ο Ροταριανός Όμιλος Αλεξανδρουπόλεως διοργανώνει ομιλία την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 19:30 στο Νομαρχείο από την καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Δρ Βασιλική Γκουντσίδου μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ευρωπαϊκού προγράμματος Cost για το Cyberbullying.
Το θέμα της ομιλίας  επιλέχθηκε ως συνέχεια παρόμοιων δράσεων και ομιλιών φορέων της πόλης μας για το μείζον θέμα του Εκφοβισμού που απασχόλησε την Ελληνική



κοινωνία και που κρίνουμε ότι πρέπει να το διατηρήσουμε ψηλά στην αντζέντα των θεμάτων που απαιτουν ενημέρωση και γνώση για να αντιμετωπιστούν όπως πρέπει. Η Δρ. Γκουντσίδου είναι από τους πλέον αρμόδιους και καταρτισμένους στην Ελλάδα με βαθιά εμπειρία και γνώση για να παρουσιάσει το θέμα και να επιλύσει προβληματισμούς και  απορίες των συμπολιτών μας
Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλους .Ελπίζουμε να σας έχουμε μαζί μας.

Ο Πρόεδρος
Άγγελος Σιμσιρίκης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Ονομάζομαι Βασιλική  Γκουντσίδου – Ιακώβου.
Είμαι παντρεμένη και έχω δύο κόρες η μεγαλύτερη πτυχιούχος του τμήματος  Διεθνών, Ευρωπαϊκών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος Master in Management και η μικρότερη Αρχιτέκτων-Μηχανικός, απόφοιτος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ.  και κάτοχος Master in Strategic Product Design  του  International Hellenic University.
Αποφοίτησα με Άριστα και ως υπότροφος από το Αμερικανικό Κολλέγιο “Ανατόλια”.
Κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων και λαμβάνοντας υποτροφία για την επίδοσή μου, εισήχθηκα στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισα και τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Ηλεκτρονική Φυσική και το διδακτορικό μου στο computer modeling. Με πρυτανική απόφαση ορίστηκα μέλος της επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ..  Αρχίζω να μελετώ το φαινόμενο του bullying και στη συνέχεια του cyberbullying, και συμμετείχα στη διδασκαλία του μαθήματος «Έφηβοι και Διαδίκτυο» του μεταπτυχιακού τμήματος Εφηβικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ..
Από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ορίσθηκα για την περίοδο 2008- 2012 ως εκπρόσωπος της Ελλάδας και μέλος της διοικούσας επιτροπής του ευρωπαϊκού προγράμματος «Cyberbullying: coping with negative and enhancing positive uses of new technologies, in relationships in educational settings». Σκοπός του προγράμματος η πρόληψη και αντιμετώπιση του cyberbullying με τη συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Στη συνέχεια  από το  Μάρτη του 2013 ορίσθηκα μέλος της Δ.Ε. του προγράμματος «Appearance Matters-Tackling the Physical and Psychosocial Consequences of Dissatisfaction with Appearance». Στόχος του προγράμματος η μελέτη της θυματοποίησης σε σχέση με την εμφάνιση και την αυτοεκτίμηση.
            Συμμετείχα στο πρόγραμμα «We CAN Δράση Επιμόρφωσης Γονέων για τον κυβερνοεκφοβισμό» στα πλαίσια του προγράμματος GRUNDVIG 2010-2012 lifelong learning programs-partners, που αποτελεί συνεργασία Ε.Ε. και ΙΚΥ-Τμήμα Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συμμετοχή γονέων από χώρες που η μητρική γλώσσα δεν είναι η Αγγλική.
            Έλαβα μέρος σε δεκάδες διεθνή και πανελλήνια συνέδρια με εργασίες για το  cyberbullying και ως Φυσικός για τη «Θεωρητική μελέτη και ανάλυση ιδιοτήτων υλικών υψηλής τεχνολογίας».
Ήμουν μέλος της Οργανωτικής επιτροπής παγκοσμίου συνεδρίου στην  Αμβέρσα για τη νομοθεσία και το  cyberbullying από 25 έως 26  Μάη  2010, καθώς και του Steering Committee του διεθνούς dissemination συνεδρίου στη Σορβόννη στο Παρίσι από 28 έως 30 Ιούνη 2012.
Από 11 έως 16 Απρίλη 2010 συμμετείχα στο 1ο Training School «Research to Policy and practice: Innovation and sustainability in cyberbullying prevention», που διεξήχθη στη Μελβούρνη σε συνεργασία του προγράμματος cost της Ε.Ε. και του υπουργείου Παιδείας της Αυστραλίας.
Εκτός από τις δημοσιεύσεις συμμετείχα και στη συγγραφή του βιβλίου «Cyberbullying through the new media-findings from an international network»,  με εκδότες τους καθηγητές Peter K Smith και Georges Steffgen, Psychology Press Taylor and Francis Group, London and New York, 2013.
Τον Ιανουάριο του 2008 εκλέχτηκα ταμίας στο Δ.Σ. του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας και συμμετείχα στην οργανωτική επιτροπή των Πανελληνίων Συνεδρίων της Εταιρείας.
Το Νοέμβριο του 2014   εκλέχτηκα γραμματέας του Δ.Σ. της διεθνούς οργάνωσης   Γυναικών Ελλάδας International Women of Greece (I.W.O.G.).
Συμμετείχα ως ομιλήτρια σε πολλές ημερίδες, σε ενημερωτικά σεμινάρια για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, αρθρογραγώ σε εφημερίδες και περιοδικά και έχω δώσει συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές  και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Είμαι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών, του Συλλόγου αποφοίτων του τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ο Αρχιμήδης», του Συλλόγου αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Ραδιοηλεκτρολογίας του Α.Π.Θ., του Συλλόγου αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, της ομάδας εθελοντισμού του Σ.Α.Α.Κ  Ανατόλια, της λέσχης ανάγνωσης του Σ.Α.Α.Κ Ανατόλια, του Συλλόγου «Φίλοι του Τελόγλειου Ιδρύματος», του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Τεχνολογίας, Νόηση», του Συλλόγου «Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» και της διεθνούς οργάνωσης Γυναικών Ελλάδας International Women of Greece (I.W.O.G.).


Δεν υπάρχουν σχόλια: