Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ο Σύλλογος Φροντιστών Θράκης συνυπογράφει το ψήφισμα καταδίκης των συκοφαντών και στήριξης στον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο

Εδώ και αρκετό καιρό γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας επιεικώς απαράδεκτης, αλλά και απάνθρωπης επίθεσης κατά του Μητροπολίτη μας Αλεξανδρουπόλεως - Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης  κ. Ανθίμου.
Κάποια αφανή πρόσωπα επιδιώκουν με ανώνυμες επιστολές συκοφαντικού περιεχομένου να πλήξουν στο έπακρο την




προσωπικότητα και την εν γένει εικόνα του Σεβασμιότατου.
Οι αποστολείς των εντύπων αυτών πασχίζουν  με εντελώς αβάσιμα και αναληθή επιχειρήματα να θίξουν και να μειώσουν στο έπακρο τον Σεβασμιότατο.
Διαπιστώνεται λοιπόν από όλους μας το ανήθικο περιεχόμενο αυτών των εντύπων  που μόνον οι αποστολείς τους  γνωρίζουν την αιτία και τα κίνητρα των ενεργειών τους.
Με λύπη μας βλέπουμε ότι αν και ο πληθυσμός της Γης αυξάνεται καθημερινά, οι «άνθρωποι» λιγοστεύουν. Οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε τη λέξη ανθρωπιά, μια λέξη χαμένη, περιφρονημένη, εφόσον το υψηλό νόημά της είναι παραγκωνισμένο από εμάς που λεγόμαστε άνθρωποι.
Αντί να προσπαθούμε να ημερέψουμε τη ζωή που αγριεύτηκε, ιδιαίτερα σήμερα, μέσα στο περιβάλλον της κρίσης που βρισκόμαστε, ασχολούμαστε με τον «πόλεμο» που δέχεται ο Μητροπολίτης μας.
Οι ανώνυμοι  συκοφάντες ας σταματήσουν τη λασπολογία και ας βγάλουν επιτέλους τα προσωπεία τους για να δουν κατάματα την πραγματικότητα.
Ας ενστερνιστούμε όμως ότι αν δεν υπήρχαν αυτοί, πώς θα ξεχώριζαν οι άλλοι, αν δεν υπήρχε το λάθος, πώς θα ξεχώριζε το σωστό; Αν δεν υπήρχε το  κακό πώς θα ξεχώριζε το καλό;
Γι' αυτό, έχουμε όλοι μας υποχρέωση να αγωνιζόμαστε για την ενότητα και όχι για το διχασμό των ανθρώπων.
Ο Σύλλογος Φροντιστών Θράκης συνυπογράφει το ψήφισμα καταδίκης των συκοφαντών και στήριξης του Σεβασμιότατου που εκδόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης και εύχεται υγεία και μακροημέρευση στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως - Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης  κ. Άνθιμο.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. του Συλλόγου


Δεν υπάρχουν σχόλια: