Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας Δήμου Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης διοργανώνει μία σειρά δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας  γύρω από την ισότητα και την έμφυλη βία:





Η Αθέατη Πλευρά της Ενδοοικογενειακής Βίας
ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 18:00, θα γίνει προβολή ταινίας μικρού μήκους "The Noir Project", του σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού, στο Παλαιό Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους φοιτητές όλων των τμημάτων του ΔΠΘ, γύρω από την ενδοοικογενειακή βία.

Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν για την Ισότητα των Φύλων
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ
Την Κυριακή 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής μαθητών του 4ου δημοτικού σχολείου. Οι ζωγραφιές των μαθητών θα φιλοξενηθούν στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου από την Κυριακή (8/3) μέχρι την Τετάρτη (11/3). Πιο συγκεκριμένα:
Κυριακή 8 Μαρτίου (18:00 - 20:00)
Δευτέρα 9 Μαρτίου (11:00 - 13:00)
Τρίτη 10 Μαρτίου (11:00 - 13:00)
Τετάρτη 11 Μαρτίου (11:00 - 13:00)
Αγώνας Υπερ της Ισότητας των Φύλων
ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 15:00 θα ακουστούν από τα μεγάφωνα του σταδίου Φώτης Κοσμάς, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Καβάλα, κοινωνικά μηνύματα σχετικά με την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Η δράση θα υλοποιηθεί στα πλαίσια της συνεργασίας του Συμβουλευτικού Κέντρου με τον ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Απ-οχτώ Μηδενική Ανοχή στη Βία κατά των Γυναικών
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Την Κυριακή 8 Μαρτίου είναι η έναρξη της κεντρικής εκστρατείας ευαισθητοποίησης του Συμβουλευτικού Κέντρου. Οχτώ (8) σημαντικές γυναίκες της Αλεξανδρούπολης φωτογραφίζονται με το κοινωνικό μήνυμα "ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ" και προβάλλουν το μήνυμα της ισότητας, του σεβασμού και της αλληλοεκτίμησης μεταξύ των φύλων, χωρίς τη χρήση βίας.

Οικογενειακός Προγραμματισμός του ΔΠΘ – Πρόληψη Γυναικολογικού Καρκίνου
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Την Τετάρτη 11 Μαρτίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Έλλάδος - Παράρτημα Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού του ΔΠΘ, στο χώρο του νομαρχείου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο  κ. Τσικούρας, Αναπληρωτής καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Δ.Π.Θ.- Διευθυντής Τμήματος Οικογενειακού Προγραμματισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Το βλέμμα του Οδυσσέα: Ιστορίες της μετανάστευσης μέσα από τον ανατολικό-ευρωπάικό κινηματογράφο
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρα 20:00 θα προβληθεί στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης το ντοκιμαντέρ Mama Illegal του Ed Moschitz (2011 / 95 min.) στο πλαίσιο της συμμετοχής του Ε.Μ.Θ. στο πρόγραμμα «Δια βίου μάθηση – Grundtvig» – «Lifelong learning programme». Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Επόμενη στάση: Ισότητα των φύλων – Next Stop: Gender Equality
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Την Τρίτη 3 Μαρτίου ξεκίνησε η εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών σε συνεργασία με τα Αστικά Αλεξανδρούπολης. Δεκατέσσερα αστικά λεωφορεία (14) θα μεταφέρουν τις ενημερωτικές αφίσες του Συμβουλευτικού Κέντρου, αποτελώντας το μέσο που θα μεταφέρει σε κάθε άκρη της πόλης το μήνυμα της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.

Δεν Κλείνω τα Μάτια μου στη Βία κατά των Γυναικών
ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΑ ξεκίνησε η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας με την αναγραφή του κοινωνική μηνύματος "ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ" στους φακέλους των λογαριασμών νερού.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της πόλης να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, ώστε να φωτίσουμε από κοινού τις πτυχές του κοινωνικού φαινομένου της έμφυλης βίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο του Συμβουλευτικού Κέντρου, Β΄ ΚΑΠΗ (1ος όροφος), Καρτάλη 2, στο τηλέφωνο 2551025629 και στο facebook: Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Αλεξανδρούπολης.


Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου:
Γκασίδου Χριστίνα, Κοινωνική Λειτουργός
Κύρογλου Αρχοντία, Ψυχολόγος
Στεφανίδης Δημήτρης, Κοινωνιολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια: