Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Η Κίρκη έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα. Ο Σύλλογος τίμησε τον ιερέα π.Στέφανο Αραμπατζή και τον συγγραφέα Αλέξανδρο Καζαντζή (φωτογραφίες)

Την  Κυριακή  1 Φεβρουαρίου  2015  στην  Κίρκη (του Δήμου Αλεξανδρούπολης) , ο Πολιτιστικός  Σύλλογος έκοψε την παραδοσιακή  πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα , που πραγματοποιήθηκε  στην  αίθουσα  εκδηλώσεων του  Συλλόγου  με την παρουσία επισήμων   και μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων του  χωριού . Μετά  την  ευλογία  της πίτας από  τους  ιερείς  της ενορίας  του Αγίου Γεωργίου,  η  πρόεδρος  του  συλλόγου  κ. Ραλλού  Καίκα αναφέρθηκε 



στην οργάνωση  αυτού  του  πατροπαράδοτου εθίμου εκ μέρους  του  συλλόγου και  ευχήθηκε σε  όλους  καλή χρονιά .
Στη  συνέχεια  τίμησε τον πατέρα Στέφανο  Αραμπατζή για την εθελοντική και  ανιδιοτελή προσφορά του επί 5 έτη στους κατοίκους του χωριού μας και του απένειμε τιμητική πλακέτα. Ακόμη με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. έγινε επίτιμο μέλος του συλλόγου ο  συγγραφέας μας και σπουδαίος συγχωριανός μας  κ. Αλέξανδρος Καζαντζής   και του  απένειμε Δίπλωμα  Τιμής  γιατί συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάδειξη και  προβολή της πλούσιας μακραίωνης ιστορίας και του  πολιτισμού του αγαπημένου μας  χωριού της  Κίρκης  Έβρου , ενώ τον τιμώμενο  παρουσίασε η  Γραμματέας  του συλλόγου κ. Στέλλα  Παπανικολάου .
Η πρόεδρος  κ. Καίκα   ευχαρίστησε  όσους παραβρέθηκαν στην παραπάνω εκδήλωση και ιδιαίτερα  τους κ.κ.  Κ.Εξακουστό Αντιπεριφερειάρχη ΑΜΘ ,  Γ.Ουζουνίδη- ΑντιπρόεδροΤ.Ι.Ε.Δ.Α. ,  Ε.Μυτιληνιό-Πρόεδρο ΔΕΥΑΑ και  Γ.Κουκουράβα-Δημοτικό Σύμβουλο  , καθώς και τους  συγχωριανούς κάτοικους και μη του χωριού. Επίσης   ευχαρίστησε  απο την θέση της  ως πρόεδρος του συλλόγου τους χορηγούς : Τα αλλαντικά ΥΦΑΝΤΗΣ ΘΡΑΚΗ και ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή κο Γκοτσίδη, την εταιρεία ΖΟΥΡΑΣ ΦΑΡΜ για τα κοτόπουλα, την εταιρεία Στ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ για τις σαλάτες, την PRISMA Ηλεκτρονικά για το δώρο που μας προσέφερε και την εταιρεία ΒΙΚΟΣ  για τα νερά.  Ιδιαίτερα ευχαρίστησε  τον κ. Βαλκάνη Σίμο που  αφιλοκερδώς προσέφερε   την υπέροχη μουσική του για  τη διασκέδαση και το χορό . Ακόμη   ευχαρίστησε  όλους όσους βοήθησαν - πέρα από τα μέλη του ΔΣ- για την πραγματοποίηση της  όλης  εκδήλωσης που χωρίς την βοήθειά τους δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Η πρόεδρος  δήλωσε ότι  ξέρω ότι δεν θέλουν να τους ονομάζω αλλά είναι υποχρέωση μου να το κάνω. Ήταν μαζί μας οι Πέτρος & Βάσω Παπαβασιλείου, οι Γρηγόρης & Μαρία Κάλτσου-  Μητοπούλου, η Σείνη  Κίτσα, η Χαρούλα Νικολαίδου καθώς και για μεγάλη βοήθεια που μας προσέφερε ο  κ. Κοντακίδης Τάσος. Τελειώνοντας  η κ. πρόεδρος ευχήθηκε  σε όλους συγχωριανούς , φίλους και συγγενείς         ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και εξέφρασε την ελπίδα  για  βοήθεια συναισθηματική αλλά και οικονομική για να καταφέρουμε να κρατήσουμε το σύλλογό μας αλλά πάνω από όλα το χωριό μας ζωντανό.
Μετά  την  κοπή  της πίτας ακολούθησε γλέντι  και  χορός με τσίπουρο , κρασί  και εδέσματα που  μαγείρεψαν οι γυναίκες του συλλόγου ,ενώ η τυχερή  της  χρονιάς ήταν  η κ. Μαρία  Τσολακίδου  η  οποία  έτυχε το νόμισμα της  βασιλόπιτας .
Όλοι  έμειναν  ευχαριστημένοι  και  έφυγαν με  την πίστη ότι  η  Κίρκη θα  είναι  πάντοτε ζωντανή.   
















Δεν υπάρχουν σχόλια: