Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η Οικολογική Εταιρεία Έβρου είχε προγραμματίσει να ασχοληθεί στη διετία 2014 -2015 με τα παρακάτω τοπικά θέματα

 1)Προστασία ακτών – υγροτόπων-ευπαθών οικοσυστημάτων, καθώς και της δημοτικής περιουσίας (κάμπινγκ, γιορτή κρασιού ,κινηματογράφος,  πλαζ, πάρκο)
2) Διαχείριση απορριμμάτων , ενημέρωση, ευαισθητοποίηση πολιτών, για την ελαχιστοποίηση,    αξιοποίηση, ανακύκλωση, και  κομποστοποίηση των απορριμμάτων
3)Δικτύωση φορέων Αλεξανδρούπολης με στόχο την συνεργασία για  από κοινού δραστηριότητες σε εθελοντική βάση.4) Χωροταξία και κυκλοφοριακό (βιώσιμη πόλη) της Αλεξανδρούπολης.
5)Περιβαλλοντική επιμόρφωση μαθητών που συμμετέχουν στις περιβαλλοντικές ομάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
6)Εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου.
            Μέχρι τον Νοέμβρη του 2014 προχωρήσαμε σε ικανοποιητικό βαθμό  σε όλα αυτά τα θέματα με ανοικτές εκδηλώσεις, παραστάσεις σε τοπικές αρχές, επαφές με εξειδικευμένους επιστήμονες ,και συνεργασίες με περιβαλλοντικές ομάδες.
Στο δίμηνο που ακολούθησε (Δεκέμβριος 2014, και Ιανουάριος 2015)  εκτιμήσαμε ότι δεν  ενδείκνυται η δημόσια  προβολή των απόψεων μας  κυρίως στα θέματα της διαχείρισης απορριμμάτων και του υγροποιημένου φυσικού  αερίου, επειδή δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε στις σχετικές με τα παραπάνω αντικείμενα προεκλογικές πολιτικές- κομματικές αντιπαραθέσεις  που έλαβαν χώρα. Εκτιμήσαμε επίσης ότι για άλλη μια φορά έπρεπε να αποδείξει η Οικολογική Εταιρεία Έβρου σε αυτή τη χρονική περίοδο ότι δεν ταυτίζεται  με κανένα οικολογικό κόμμα
            Από τον επόμενο μήνα  η παρουσία μας σε όλα αυτά τα θέματα και ιδιαιτέρως στην διαχείριση απορριμμάτων, το υγροποιημένο φυσικό αέριο , και την χωροταξία- κυκλοφοριακό θα είναι εμφανέστατη.
            Προσκαλούμε  δε τα μέλη και τους φίλους της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου στα γραφεία της οργάνωσης μας (Εργατικά Παλαγίας) την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου  11 πμ για την κοπή της πίτας , και θα ακολουθήσει  ενημέρωση και διάλογος  για τα πλέον επίκαιρα περιβαλλοντικά ζητήματα  που απασχολούν όλους μας.

Αλεξανδρούπολη  16-1-2015

Η Συντονιστική γραμματεία.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: