Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Παρακαλάνε οι Αστυνομικοί στον Έβρο τον Δένδια για τα αυτονόητα!!!



 Με την ελάχιστης αξιοπρέπεια που μας έχει απομείνει.....
ΠΡΟΣ- Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια
Κύριε Υπουργέ
Έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσμενών οικονομικών

 καταστάσεων των ταμείων του Υπουργείου και με δεδομένο την αθρόα μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο είναι προφανές πως η χορήγηση που δόθηκε αρχικά δεν επαρκεί, ή πιο σωστά δεν υπάρχει πλέον στις τσέπες των συναδέλφων που μετακινήθηκαν. Πως άλλωστε θα έφθαναν τα 14 € που χορηγήθηκαν ημερησίως για τα καθημερινά έξοδα αλλά και για τα καύσιμα που θα απαιτούνταν για να μετακινηθούν οι συνάδελφοι για λίγο κοντά στις οικογένειές τους όλο αυτό το διάστημα.
Ήδη σας το επισημάναμε προσφάτως τόσο σε εσάς όσο και στην Φυσική Ηγεσία πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης πλέον για αυτές τις δυνάμεις που έχουν μετακινηθεί στον Έβρο. Ζητήσαμε εγκαίρως την χορήγηση μέρους από την συνολική δαπάνη των υπομνημάτων να αποδοθεί στις αρχές του τρέχοντος μηνός προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι συνάδελφοι και αυτό τον μήνα.
Δυστυχώς όμως, παρατηρούμε μια στασιμότητα τόσο για την χορήγηση κάποιου ποσού όσο και για την πρόταση την οποία υποβάλαμε σχετικά με την διάθεση χρηματικού ποσού.
Γνωρίζετε πολύ καλά πως η διαμονή σε έναν ξένο τόπο δεν είναι μόνον η στέγαση και η σίτιση. Ακόμη και γι’ αυτό όμως, διατηρούμε κάθε επιφύλαξη, καθώς μετά από 11 ώρες Υπηρεσία καθημερινά στα σύνορα δίπλα στο ποτάμι, δεν μπορεί το βραδινό γεύμα σε πολλές περιπτώσεις να είναι μονάχα ένα γιαουρτάκι !!. Τα καθημερινά έξοδα είναι πολλαπλά και δυστυχώς ο μισθός των συναδέλφων δεν μπορεί να μεταφερθεί στον Έβρο αλλά παραμένει στις οικογένειές τους.
Σας διαβεβαιώνουμε πως σήμερα ΚΑΝΕΙΣ συνάδελφος δεν έχει χρήματα για τα απολύτως απαραίτητα καθημερινά.
Δεν νοείται η εκκαθάριση των καταλυμάτων να είναι σήμερα ήδη τακτοποιημένη χρηματικώς και η επιβίωση των αστυνομικών να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα. Άλλωστε και η χορήγηση αυτού του ποσού θα καταναλωθεί στην τοπική κοινωνία. Δεν είναι παραλογισμός το αίτημά μας, αλλά αποτελεί υποχρέωση της Υπηρεσίας για ένα τόσο σημαντικό – όπως αναφέρατε –εγχείρημα.
Κύριε Υπουργέ, διανύοντας την 8η Σεπτεμβρίου πλέον, είναι αναγκαία, επιτακτική και ΑΜΕΣΗ η οικονομική ενίσχυση των αστυνομικών που διατάχθηκαν όπως διατάχθηκαν να μεταβούν στον Έβρο και να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στα καθήκοντά τους όπως διαπιστώνετε και εσείς.
Δεν έχουμε την δυνατότητα άλλο – λόγω της ελάχιστης αξιοπρέπειας που μας έχει απομείνει – να συνεχίζουμε να παρακαλούμε για αυτονόητα αναγκαία για την επιβίωσή μας εδώ στον Έβρο.
Σταθείτε όπως δηλώσατε, δίπλα στους αποσπασμένους αστυνομικούς στον Έβρο, αφού και λύση προτείναμε και εύκολα υλοποιήσιμη είναι.
Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας
Χαρέλας Παναγιώτης                                                            Αρζουμανίδης Κων/νος


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: