Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ρεσιτάλ Πιάνου στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου



Από τον κορυφαίο βιρτουόζο Παναγιώτη Τροχόπουλο
O Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει Ρεσιτάλ Πιάνου με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλο το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121).


Ο Παναγιώτης Τροχόπουλος, μαθητής του θρυλικού Nikolai Petrov και ένα από τα νέα αστέρια της Ρωσικής Πιανιστικής Σχολής (όπως χαρακτηρίστηκε πρόσφατα σε μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας) επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Αλεξανδρούπολη για μια μοναδική εμφάνιση. Θα ερμηνεύσει έργα των Schubert, Clementi, Blumenfeld, ενώ θα ολοκληρώσει το ρεσιτάλ του με ένα έργο το οποίο παρουσιάζεται αποκλειστικά από τον ίδιο σε ολόκληρο τον κόσμο, την Μεγάλη Φαντασία στην Σεχραζάτ (Rimsky-Korsakov) –πάνω στο πασίγνωστο παραμύθι Χίλιες και Μια Νύχτες– του Sergey Kursanov, ο οποίος εμπνεύστηκε από τις "απεριόριστες πιανιστικές δυνατότητες του νεαρού Έλληνα πιανίστα".
Το ρεπερτόριο του μοναδικού Έλληνα πιανίστα περιλαμβάνει 15 προγράμματα ρεσιτάλ και 30 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα (μεταξύ άλλων το κοντσέρτο του Busoni και όλα τα κοντσέρτα του Rachmaninov). Έχει εμφανιστεί σε διάφορες χώρες όπως Ρωσία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Κροατία, Ρουμανία και ΗΠΑ.  
To ρεσιτάλ της Αλεξανδρούπολης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το φιλόμουσο κοινό, αφού είναι το εναρκτήριο της φετινής σεζόν και ο νεαρός πιανίστα θα παρουσιάσει το καινούργιο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: