Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών σε Έβρο και Σαμοθράκη, επίσκεψη του Αρχηγού του ΓΕΣ


Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον  Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»), Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο και τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, πραγματοποίησε επίσκεψη στη νήσο Σαμοθράκη και στην Περιοχή Ευθύνης (ΠΕ) του Δ΄ ΣΣ.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, μετέβη στο Στρατόπεδο «ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ» καιστο Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΚΟΡΥΦΗ» στη νήσο Σαμοθράκη. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΕΦ «5», το Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ», το ΕΦ «ΠΛΑΓΙΩΝ» και το Στρατόπεδο «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ» στην ΠΕ του Δ΄ΣΣ.
Ο Αρχηγός έλεγξε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των φυλακίων, πραγματοποίησε ομιλίες προς το προσωπικό των Σχηματισμών που επισκέφτηκε, το οποίο συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελεί και αντάλλαξε ευχές, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Στη διάρκεια της επίσκεψης του ο Αρχηγός επιθεώρησε τα αποτρεπτικά εμπόδια επί των διαβάσεων και της δυτικής όχθης του Έβρου ποταμού και παρακολούθησε κοινές δράσεις διαχείρισης μεταναστευτικών ροών Στρατού Ξηράς-ΕΛ.ΑΣ.
Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και του ηθικού του προσωπικού, καθώς και η πρόοδος υλοποίησης σχεδιασθείσας ενισχυμένης συνδρομής του Σ. Στρατού στο έργο της ΕΛ.ΑΣ για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, δια μέσω της Ε/Τ μεθορίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: