Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Στον Έβρο ο ΥΦΕΘΑ για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, το διήμερο 13 και 14 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Έβρο.
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τους Διοικητές του Δ΄ ΣΣ, των ΧΙΙ και ΧVI Μ/Κ ΜΠ, τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και τον Διοικητή της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους



ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.
Κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου στις Περιοχές Ευθύνης της 3ης - 7ης – 30ης - 31ης – 50ης Μ/Κ ΤΑΞ και της ΤΔ 21ου Μ/Κ ΣΠ, όπου πραγματοποίησε ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς – Ελληνικής Αστυνομίας, των Σημείων Επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.
Επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης.
Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη Διοικήτρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: