Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης


Επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ.Yasuhiro Shimizu, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Πρεσβείας και στελέχη μεγάλων Ιαπωνικών Εταιρειών.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΑ, έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων στον λιμένα Αλεξανδρούπολης και των αναπτυξιακών προοπτικών τόσο στο εμπορικό όσο και στο τουριστικό σκέλος, μετά και την



ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχωρήσεων που επεξεργάζεται το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ. Διαδικασία που τους κίνησε το  ενδιαφέρον για περαιτέρω ενημέρωση.
Πριν την ξενάγησή τους στον λιμένα Αλεξανδρούπολης και στο νέο εμπορικό προβλήτα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasuhiro Shimizu τόνισε:
«Εφόσον γίνεται η ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, είναι σημαντικό να βρισκόμαστε εδώ μαζί με τους συνεργάτες μου από διαφορετικές εταιρείες όχι μόνο από την Ελλάδα αλλα και από την Κωνσταντινούπολη και αυτό αποδεικνύει το γενικότερο ενδιαφέρον που υπάρχει για το συγκεκριμένο λιμάνι.»
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ δήλωσε:
«Η συνάντηση με τον Ιάπωνα Πρέσβη στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε μία σημαντική συγκυρία για το μέλλον και την ανάπτυξή του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, καθώς η ελληνική κυβέρνηση με ιδιαίτερη μεθοδικότητα διαμόρφωσε ένα οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον φιλικό στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, καθιστώντας τη χώρα ώριμο και αξιόπιστο επενδυτικό προορισμό και τόπο ευκαιριών και προοπτικών. Πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση η οποία  επικεντρώθηκε στο λιμάνι, τα ενεργειακά projects και τον FSRU καθώς και στον σιδηρόδρομο.»
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου δήλωσε:
«Είδαμε ένα πραγματικό ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους, γι’ αυτό και έγινε ένας χρήσιμος διάλογος. Τα δεδομένα που παρουσιάσαμε τους ενθουσίασαν και δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε την συμμετοχή τους σε projects που είναι σε εξέλιξη, σηματοδοτώντας νέα αρχή στην οικονομία της περιοχής μας.»



Δεν υπάρχουν σχόλια: