Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη


Με τις προβλεπόμενες τιμές υποδέχθηκε σήμερα, πρώτος ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης την ΑΕ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο αεροδρόμιο Δημόκριτος. Η επίσημη υποδοχή του προέδρου όπως  ορίζει το πρωτόκολλο, ακολούθησε στην είσοδο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Νικολάου από τον Διοικητή του Δ' ΣΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.
Ακολούθως ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης



Ζαμπούκης συνόδευσε τον εξοχότατο πρόεδρο εντός του ναού.
Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και η τοπική κοινωνία σε κλίμα εορταστικό συμμετείχε στην λιτάνευση της ιεράς εικόνας.
Εντυπωσιακές επίσης ήταν οι δράσεις των φορέων που σηματοδοτούν την έναρξη των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 100 ετών από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της πόλης στον Εθνικό κορμό η οποία χρονικά συμπίπτει και με την παρουσία της Μεραρχίας στον τόπο, αφού η τότε Μεραρχία Ξάνθης και μετέπειτα ΧΙΙ Μεραρχία ήταν η πρώτη που αποβιβάστηκε στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης την 14η Μαΐου 1920.
Η επίσκεψη της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από το επίσημο γεύμα και σειρά επισκέψεων στο Ιστορικό Μουσείο και τον Σύλλογο Αλεξανδρουπολιτών ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Κ/Φ ΚΑΣΟΣ, ελλιμενιζόμενο στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης ενδιάμεσου παραπλεόντων πλοιαρίων του Ναυταθλητικού ομίλου της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: