Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Εκπαιδευτικά κενά στο ΓΕΛ Σαμοθράκης


Για τα Εκπαιδευτικά κενά στο ΓΕΛ Σαμοθράκης κατέθεσαν στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας:
            Η Ένταση του προβλήματος έλλειψης μόνιμου διδακτικού προσωπικού στα σχολεία έχει σαν αποτέλεσμα τα εκπαιδευτικά κενά να είναι μεγάλα ακόμα και σήμερα, ένα σχεδόν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
            Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα του ΓΕΛ στην



Σαμοθράκη, όπου καταγράφεται έλλειψη καθηγητών βασικών ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων και όσων πρέπει να διδάξουν μαθήματα τα οποία οι τελειόφοιτοι θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020.
            Συγκεκριμένα, υπάρχει έλλειψη Φιλόλογου, Αγγλικής Φιλολογίας, Πληροφορικής και Οικονομικών. Καθηγητές δηλαδή που διδάσκουν κάποια από τα μαθήματα κατεύθυνσης που θα εξεταστούν οι μαθητές στις Πανελλαδικές.
            Το σοβαρό αυτό ζήτημα ανέδειξε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Σαμοθράκης, με πρόσφατη επιστολή του σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Σύμφωνα με τα παραπάνω Ερωτάται η κ. Υπουργός, σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για την άμεση κάλυψη των προαναφερθέντων ελλείψεων, με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να μην χαθούν άλλες διδακτικές ώρες και  οι μαθητές του ΓΕΛ Σαμοθράκης να τύχουν ισότιμης αντιμετώπισης έναντι άλλων σχολικών μονάδων της χώρας και ιδιαίτερα των μαθητών που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου και πρόκειται να μετέχουν στις προσεχείς πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια: