Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Το 1ο Walk for Freedom στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου


Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στηρίζει τη παγκόσμια δράση 1ο Walk for freedom που διοργανώνουν στην πόλη μας το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αλεξανδρούπολης και η Α21. Το Σάββατο 19/10 στις 11:00πμ και με σημείο συνάντησης το Φάρο Αλεξ/πολης όλοι μαζί περπατάμε για την ελευθερία.
Το Κέντρο Κοινότητας, τμήμα του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος Ν.Π.Δ.Δ (δ.τ Πολυκοινωνικό), βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποδοχής, διερεύνησης και καταγραφής αναγκών, παρέχοντας παράλληλα υπηρεσίες υποστήριξης. Η Α21 είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (human trafficking). Το Walk for freedom αποτελεί διεθνή εκδήλωση



όπου άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν με στόχο την ενημέρωση, την αφύπνιση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των πολιτών για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων.
Στις 19 Οκτωβρίου 2019 στις 11:00πμ και με σημείο συνάντησης το Φάρο Αλεξ/πολης, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Walk for Freedom στην πόλη μας. Περπάτησε μαζί μας ώστε να ακουστεί το πιο ηχηρό μήνυμα κατά της εμπορίας ανθρώπων.
Υπάρχουν εκατομμύρια σκλάβοι σήμερα αλλά και δισεκατομμύρια άνθρωποι σαν εσένα και εμένα. Ας πάρουμε θέση ενάντια στο έγκλημα της εμπορίας καθώς είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Εκ μέρους των διοργανωτών της δράσης, απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς που διευκόλυναν οικονομικά, υλικοτεχνικά, αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο, πίστεψαν, υποστήριξαν την υλοποίηση και την προώθηση της δράσης.

Συγκεκριμένα, τους χορηγούς που για κάθε συμμετοχή στο Walk for Freedom θα διαθέσουν χρήματα για την αγορά ποδηλάτων που θα δοθούν στην ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης:

Εταιρεία Δαστερίδης Λάζαρος και ΣΙΑ Ο.Ε - Dasteri
ΣΤ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ & ΣΙΑ O.Ε. "PicNic Salads"
SGC RECYCLING
Θυγατέρες της Πηνελόπης Αλεξανδρούπολης
ACS Αλεξανδρούπολης
Γ. Οικονομίδης και ΣΙΑ Ο.Ε. LIFE
Pet scooby – Αλατάς Χρήστος
Γατίδης – Δελημύτης οικοδομικές επιχειρήσεις κατασκευαστικές εργασίες
Γλήνιας Βασίλειος – πρατήριο υγρών καυσίμων
Μουρίκας Ανδρέας. Θερμουδραυλικά – Τεχνίτης Εγκαταστάσεων

Για την προώθηση της δράσης προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ευχαριστούμε τους:

Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας
Αλέξανδρος Παρωτίδης photography
e-evros.gr
Κώστας Ορδουμποζάνης- Fairytale weddings
Θεατρική Ομάδα ΤΕΕΠΥ “ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΟΥ”
Σ.Ι.Φ.Α 'Εβρου
Μυρσίνη Λαντζουράκη
Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Fashion Revolution Greece

Για την οργάνωση, το συντονισμό και την υλοποίηση οπτικοακουστικής παραγωγής που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κινητοποίηση για συμμετοχή στο 1ο Walk for Freedom στην πόλη μας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους:

Αλέξανδρος Παροτίδης photography
Κώστας Ορδουμποζάνης- Fairytale weddings
Θεατρική Ομάδα ΤΕΕΠΥ “ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΟΥ”
Μυρσίνη Λαντζουράκη
Σ.Ι.Φ.Α 'Εβρου
Λαφτσής Θεόδωρος
e-evros.gr

Τέλος, ευχαριστούμε τον διευθυντή, κο Ακίδη Ηλία, τους καθηγητές, κα Αλουπού Γεωργία και την κα Βάγια Μαρία όπως επίσης και τους γονείς των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης που ενέκριναν, παρότρυναν και συνόδευσαν τη συμμετοχή τους σε βιωματικές ομάδες. Οι καθηγητές που θα συμμετέχουν στην ομαδική δράση είναι η Ντομούζη Μαρία και Σακαλή Βάγια
Στόχος της ομάδας αποτέλεσε η ενημέρωση και η ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την εμπορία ανθρώπων. Παράλληλα και ως απώτερος στόχος τέθηκε η ενεργοποίηση και η ενδυνάμωση των μαθητών, θωρακίζοντας την προσωπική τους ελευθερία.
Την διοργάνωση και τον συντονισμό τόσο της εκδήλωσης όσο και των βιωματικών ομάδων ανέλαβαν:
Κεσκίνη Ξανθή - Κοινωνική Λειτουργός, Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας
Κουφογιάνη Χριστίνα - Κοινωνική Λειτουργός, Συντονίστρια Κέντρου Κοινότητας
Λαφτση Τάνια - Κοινωνική Λειτουργός


Δεν υπάρχουν σχόλια: