Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

“Η Ελλάδα ζητά από τις ΗΠΑ χειροπιαστά ανταλλάγματα για την Αλεξανδρούπολη”…


Όχι μόνο ενισχύεται η ελληνοαμερικανική συνεργασία της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πλέον περνάει σε ένα επόμενο επίπεδο, ειδικά το κομμάτι της που αφορά τη Θράκη και συγκεκριμένα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Όπως αποκάλυψε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο βουλευτής



Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής συνεδρίασε χθες και ανάμεσα στα άλλα θέματα συζητήθηκαν και τα «αντισταθμιστικά που μπορούμε να έχουμε από τη βάση που σχεδιάζεται στην Αλεξανδρούπολη από τις αμερικανικές δυνάμεις».
Με βάση τα λεγόμενα του πρώην υπουργού «το επόμενο διάστημα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες» για την ελληνοαμερικανική στρατιωτική συνεργασία και στην Αλεξανδρούπολη.
Η είδηση που αποκάλυψε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, έρχεται μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη, από όπου ο διπλωμάτης είχε κάνει αναφορά στην στρατιωτική συνεργασία της χώρας του με την Ελλάδα.
Όπως είναι γνωστό, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει χρησιμοποιηθεί ήδη δύο φορές για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και όπως όλα δείχνουν η σχέση αυτή πάει στο επόμενο επίπεδο.
Ανάμεσα στα άλλα, ο κος Πάιατ είχε δηλώσει και πως «νομίζω ότι ο βηματισμός αυτής της συνεργασίας (εν. της στρατιωτικής) θα καθοριστεί ως μια σοβαρή απόφαση από το ελληνικό κράτος – όμως είμαι πολύ αισιόδοξος ότι, βασισμένος στις συζητήσεις που είχαμε με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, θα υπάρχει η δυνατότητα να συνεχιστεί η οικοδόμηση της ήδη υπάρχουσας πολύ ισχυρής βάσης, στη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των 2 χωρών μας».




Δεν υπάρχουν σχόλια: