Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου: Την Τρίτη 24/09 συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ


Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου απεργούμε ενάντια στο αντεργατικό – αντιαπεργιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να πλήξει συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, καθώς προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των



εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των Σ.Σ.Ε. Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, καθώς θα ορίζει τον τρόπο  λήψης των αποφάσεών τους.
Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, για να διαφυλάξουμε τη λειτουργία των συνδικάτων μας και να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες που διέπουν τον τρόπο λήψης αποφάσεων!
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 24/09 και .ώρα 11.30 το πρωί στην πλατεία της Ν.Ορεστιάδος
Για το Δ.Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια: