Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Έκτακτη πτήση προς την Αλεξανδρούπολη ζητάει ο Αναστάσιος Δημοσχάκης την μέρα των Εθνικών Εκλογών


Επιστολή προς την Aegean Airlines Α.Ε., απέστειλε ο Βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης, αιτούμενος τον προγραμματισμό μιας έκτακτης πτήσης την ημέρα των Εθνικών Εκλογών.
Όπως τονίζεται στην επιστολή, τα προγραμματισμένα δρομολόγια δεν αρκούν για να εξυπηρετήσουν τους ψηφοφόρους που επιθυμούν τα ταξιδέψουν προς κι από τον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ασκήσουν



το εκλογικό τους δικαίωμα στον Έβρο αλλά και στην Ροδόπη.

            Μέσω της επιστολής προτείνεται μια ακόμα πρόσθετη, έκτακτη πτήση την ημέρα των Εθνικών Εκλογών, μεταξύ 12.00μμ και 2μμ.,προκειμένου οι ψηφοφόροι να έχουν και τον απαραίτητο χρόνο μετακίνησης προς/από το πιο απομακρυσμένο σημείο του Νομού μας (διαδρομή περίπου 2 ωρών).
Υπογραμμίζεται ότι πολλοί ψηφοφόροι δεν προσήλθαν στις πρόσφατες εκλογές να ψηφίσουν, ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν αυθημερόν κι έπρεπε να διαθέσουν χρόνο και χρήματα για διανυκτέρευση.  

Θέμα: Προγραμματισμός έκτακτης πτήσης την ημέρα διεξαγωγής των Εθνικών Εκλογών.
Οι επικείμενες Εθνικές Εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία την 7η Ιουλίου 2019, έχουν δημιουργήσει μια σημαντική αναγκαιότητα προσθήκης μιας επιπλέον έκτακτης πτήσης Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που επιθυμούν να βρίσκονται εγκαίρως στον τόπο τους για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.
Οι προγραμματισμένες πτήσεις της εταιρείας σας, μία τις πρωινές ώρες και μία το βράδυ, δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της αυθημερόν μετακίνησης των εκλογέων οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στον Έβρο (ή και στην Ροδόπη) για να ψηφίσουν ή & αντιθέτως. 
Αποτελεί αίτημα των πολιτών και είναι απολύτως απαραίτητο να αποφασιστεί μια ακόμα έκτακτη πτήση την ημέρα των Εθνικών Εκλογών, χωρίς να διαταραχθεί ο υφιστάμενος προγραμματισμός των δυο πτήσεων,  η οποία πρέπει να προγραμματιστεί περίπου από τις 12.00μμ έως τις 2μμ. 
Με τον προτεινόμενο προγραμματισμό οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ταξιδέψουν, αλλά επίσης θα έχουν και τον απαραίτητο χρόνο μετακίνησης προς/από το πιο απομακρυσμένο σημείο του Νομού μας (διαδρομή περίπου 2 ωρών).
Επιπλέον πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι ο Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης εξυπηρετεί και τον Νομό Ροδόπης, γεγονός που σημαίνει ότι το αίτημά μας θα ικανοποιήσει και τις ανάγκες του γειτονικού μας Νομού.
Πολλοί δεν ήλθαν αυθημερόν στη Θράκη ή αντίστοιχα δεν πήγαν στην Αθήνα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, γιατί δεν υπήρξε επί πλέον πτήση, και απαιτούνταν οπωσδήποτε διανυκτέρευση
Τέλος, θεωρώντας ότι η εταιρεία σας θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα, αντιλαμβανόμενη την κοινωνική αναγκαιότητα την οποία καλείται να εξυπηρετήσει, επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια την συγκεκριμένη μέρα να κάνουν αλλαγή εισιτηρίου για την νέα πτήση χωρίς επιπρόσθετο κόστος.
Η παρούσα επιστολή θα δοθεί στη δημοσιότητα προκειμένου να σφυγμομετρηθεί η κοινή γνώμη για το υποβαλλόμενο θέμα 





Δεν υπάρχουν σχόλια: