Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Διεθνής συνάντηση μαθητών και εκπ/κών στην Αλεξανδρούπολη


Πενήντα μαθητές και εκπ/κοί 5 χωρών της Ευρώπης (Βουλγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία) φιλοξενήθηκαν την εβδομάδα από 27 έως 31 Μαΐου από την σχολική κοινότητα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια του Erasmus+ προγράμματος με τον κωδικό 2018-1-ΙΤ02-ΚΑ229-048069_6 και τίτλο “Create, Share, Learn - CSL”.



Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν τη φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής με επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο Μεσημβρίας - Ζώνης, στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, στο Μουσείο Μετάξης του Σουφλίου και στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου.
Συμμετείχαν ενεργά στην γιορτή λήξης του σχολικού έτους όπου παρακολούθησαν τους μαθητές να παρουσιάζουν διάφορους χορούς και δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς από τον σύλλογο ΠΕΣΤΑ και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς των χωρών τους.
Στα πλαίσια της STEAM εκπ/σης δημιούργησαν video games με την γλώσσα προγραμματισμού Scratch στο νέο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου, εξοπλισμένο με 12 Raspberry Pi υπολογιστές, μονάδες ρομποτικής, εκτυπωτή και σαρωτή 3D.
Συνεργάστηκαν μεταξύ τους και με τους μαθητές του σχολείου, έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας ακόμα και με τις μικρότερες τάξεις, έδωσαν συνεντεύξεις, γνώρισαν το εργαστήριο κατασκευών (maker space) και άφησαν το αποτύπωμα της επίσκεψης με την δημιουργία graffiti σε έναν από τους τοίχους του σχολείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: