Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Στο πλευρό της διοίκησης του ΚΤΕΛ, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξ/πολης Παύλος Μιχαηλίδης. Προτάσεις και για εναλλακτική λύση.


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παύλος Α. Μιχαηλίδης και στελέχη του συνδυασμού της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑΣΑ", επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σταμάτη Ντούμπα και μέλη της διοίκησης του ΚΤΕΛ.
Παρά τις αντιρρήσεις που είχε από το 2015 ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ για την μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ στον μισθωμένο χώρο της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. παραπλεύρως του Γαλλικού Σταθμού, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα πρέπει να



εξαντληθεί κάθε περιθώριο για το εάν μπορούν να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που υπάρχουν σε αυτή την αναγκαστική πλέον επιλογή.
Παρόλα αυτά από πλευράς της ΑΝΑΣΑ κατατέθηκε και μια εναλλακτική λύση που αποτελεί από καιρό την κυρίαρχη επιλογή της παράταξης, με την οποία συμφώνησε απολύτως και ο κ.Ντούμπας.
Η πρόταση αυτή έχει να κάνει με την δημιουργία ενός συγκοινωνιακού κέντρου, που θα συνδυάζει και θα συνδέει τους τερματικούς σταθμούς όλων των μέσων μεταφοράς που διαθέτει η Αλεξανδρούπολη.
Ο χώρος αυτός προσδιορίζεται επακριβώς στην γη που θα αποκτηθεί από τον δήμο με την πολεοδόμηση του χώρου των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ, κάτι που αποτελεί ρητή δέσμευση της ΑΝΑΣΑ και πρώτη της προτεραιότητα ως αυριανή διοίκηση.
Η ευρύτερη αυτή περιοχή προσφέρει ένα μοναδικό πλεονέκτημα, δίνοντας ταυτόχρονα λύσεις σε τρία μεγάλα χρόνια ζητήματα:
1. Μπορεί να χωροθετηθεί οριστικά η λαϊκή αγορά σε μια μόνιμη θέση η οποία δεν θα δημιουργεί προβλήματα στο κυκλοφοριακό της πόλης και θα εξυπηρετεί δημότες, εμπόρους και παραγωγούς.
2. Δίνει την δυνατότητα δημιουργίας μιας κλειστής δημοτικής αγοράς παραπλεύρως της ιχθυόσκαλας, που θα περιλαμβάνει λαχαναγορά, κρεαταγορά και ιχθυαγορά.
3. Δίνει λύση στο πρόβλημα της χωροθέτησης του ΚΤΕΛ, σε σημείο που είναι επιτρεπτό από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ), χωρίς να δημιουργεί άλλα γραφειοκρατικά προβλήματα, ακριβώς στο μέρος όπου σχεδιάζεται να καταλήγει ο μεγάλος Περιφερειακός. Ο συνδυασμός όλων αυτών με την μεταφορά στην περιοχή και των αστικών λεωφορείων, με απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο και τον επιβατικό σταθμό του ΟΣΕ, αποτελεί την πλέον ιδανική λύση, την οποία αρνείται εδώ και χρόνια η παρούσα δημοτική αρχή.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Υποψήφιος δήμαρχος -
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"ΑΝΑ.Σ.Α."

·          


Δεν υπάρχουν σχόλια: