Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Στο «σκοτάδι» τα αποτελέσματα της ΕΔΕ για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις Τουρκικές Αρχές


Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν ο Αναπλ. Τομεάρχης Άμυνας της Ν Δ και Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, μαζί με τον Τομεάρχη Άμυνας και Βουλευτή Α’ Αθηνών Βασίλη Κικίλια για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που αφορά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις Τουρκικές αρχές στην



οριογραμμή της δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, πριν από ένα χρόνο περίπου.
Ένα περιστατικό το οποίο αποτέλεσε αιτία όξυνσης στις σχέσεις των δύο χωρών και ταλαιπώρησε την ελληνική πολιτεία για ένα διάστημα πέντε μηνών περίπου, μέχρι την απελευθέρωσή τους τον Αύγουστο του 2018.
Σίγουρα προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι αν κι έχει περάσει τόσο μεγάλο διάστημα τηρείται σιγή ιχθύος για τα αποτελέσματα της ΕΔΕ, που διέταξε στις 7 Μαρτίου του 2018 ο σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας με την ιδιότητα τότε του Α/ΓΕΕΘΑ.
Οι δύο Βουλευτές ρωτάνε τον Υπουργό ποια ήταν τα αποτελέσματα της ΕΔΕ για αυτό το περιστατικό. Επίσης, αν υπήρξαν ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα ή άλλου είδους διοικητικές ευθύνες κι αν επιβλήθηκαν ποινές ή άλλου είδους κυρώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: