Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Δίωρη στάση εργασίας στο εργοτάξιο κατασκευής του Σταθμού Συμπίεσης του TAP στους Κήπους Ν. Έβρου.


Δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας είχε προκηρυχθεί για χθες, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, από τις 07:30 έως τις 09:30 για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο κατασκευής του Σταθμού Συμπίεσης του TAP εξαιτίας της αθέτησης από την εργοδοσία των συμφωνηθέντων για:
α) άμεση τακτοποίηση του ζητήματος της μεταφοράς των εργαζομένων,
β) άμεση λύση για χώρο διαλείμματος όλων των εργαζομένων,



γ) συνάντηση και απάντηση εντός του Ιανουαρίου για το ζήτημα των αμοιβών σε σχέση με το ωράριο, όπως είχε δεσμευθεί στέλεχος της ΤΕΡΝΑ, που βρέθηκε στο έργο τις προηγούμενες ημέρες αλλά δεν συναντήθηκε με το Σωματείο μας και
δ) την προσπάθεια τρομοκράτησης και πιέσεων κατά του προέδρου του Σωματείου μας με αφορμή παρέμβασή του για εργασιακά ζητήματα (ένσημα, αναρρωτική άδεια συναδέλφου κλπ.).
Επίσης, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζί με την Ομοσπονδία μας την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, ενώ εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων συναδέλφων μας στα εργατικά «ατυχήματα» στο εργοτάξιο της γηπέδου της ΑΕΚ και στο χώρο της εταιρείας ΕΚΜΕ Α.Ε. στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλουμε την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς και την υποβάθμιση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, που αντιμετωπίζονται από τους εργοδότες ως κόστος.
Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην καντίνα του εργοταξίου, όπου πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση. Έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις και εκφράστηκε η αποφασιστικότητα να συνεχίσουν να διεκδικούν, συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των μεροκάματων, αναμένοντας και τις αποφάσεις του συνεδρίου της Ομοσπονδίας. Επίσης, έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουν καμία προσπάθεια τρομοκράτησης και δίωξης οποιουδήποτε συναδέλφου σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί. Ιδιαίτερα, έγινε σαφές ότι κλίμα τρομοκρατίας με σκοπό την παραπέρα εντατικοποίηση της δουλειάς και απαξίωσης των εργαζομένων και των αιτημάτων τους δεν θα περάσει.
Μετά το τέλος της Συνέλευσης έγινε παρέμβαση-διαμαρτυρία στην εργοδοσία για την απαράδεκτη επίθεση στον πρόεδρο του Σωματείου αλλά και για τα άλλα αιτήματα.

Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων
Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας
e-mail: som.oikodomon.alex@gmail.com


Φωτογραφία αρχείου


Δεν υπάρχουν σχόλια: