Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Κατάληψη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου


Απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικοί και στην Αλεξανδρούπολη  διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά. συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες αναπληρωτές και διεκδικώντας μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και μαζικούς διορισμούς.



Νωρίς το πρωί έγινε κατάληψη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εβρου από τον σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης και συμμετείχε και ο σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης και ακολούθησε πορεία. Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ένωσης Γονέων Αλεξανδρούπολης και ο σύλλογος γυναικών Αλεξανδρούπολης(ΟΓΕ). 
Οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί και στην Αλεξανδρούπολη με τη σημερινή κινητοποίηση έδωσαν την καλύτερη απάντηση στις προκλητικές διακηρύξεις τους  Γαβρόγλου ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουν το εαυτό τους στην προκήρυξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δηλαδή να δουν τον εαυτό τους αδιόριστο, απολυμένο, ταπεινωμένο και χωρίς δικαιώματα. Διεκδίκησαν για άλλη μια φορά μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: