Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Ανοιχτή λεωφόρος έχει μετατραπεί ο Έβρος για τους μετανάστες…


Γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Αναπλ. Τομεάρχης Εθν. Άμυνας της Ν Δ, Αναστάσιος Δημοσχάκης,μαζί με τον Βουλευτή Α’ Αθηνών και Τομεάρχη Εθν. Άμυνας της Ν Δ, Βασίλη Κικίλια, με τον Βουλευτή Β’ Αθηνών και Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν Δ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και με τον Βουλευτή Λαρίσης και Τομεάρχη Προστασίας του



Πολίτη, Μάξιμο Χαρακόπουλο σχετικά με το γεγονός ότι ο Έβρος έχει μετατραπεί σε «ανοιχτή λεωφόρο» για τους ταυτισμένους αλλοδαπούς οικονομικούς μετανάστες, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, που ακολουθεί την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.
Τα στατιστικά στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και καταδεικνύουν ότι τον φετινό Οκτώβριο οι ταυτισμένοι αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες που παραβίασαν τα σύνορα και εντοπίστηκαν στη Θράκη αυξήθηκαν κατά περίπου 80% σε σύγκριση με τον περυσινό Οκτώβριο.
Η φύλαξη των συνόρων έχει αφεθεί στη φιλοπατρία και στη φιλοτιμία των στελεχών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και των αστυνομικών, κάτι που είχε αναδείξει ο Βουλευτής με την ομιλία του στην Επίκαιρη Επερώτηση της Ν Δ για το προσφυγικό και μεταναστευτικό (διαβάστε την σε αυτό το link http://www.dimoschakis.gr/?p=10549 ), αλλά και σε πρόσφατη γραπτή Ερώτηση που είχε καταθέσει σχετικά με τα επεισόδια και τα έκτροπα που έχουν προκληθεί από τις αυξημένες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.
Οι Βουλευτές ρωτάνε τους Υπουργούς ποια μέτρα έχει λάβει η ελληνική πολιτεία τον τελευταίο χρόνο για να αντιμετωπίσει την μαζική είσοδο ταυτισμένων αλλοδαπών οικονομικών μεταναστών από τον Έβρο κι αν υπάρχει σχεδιασμός για την επαρκή φύλαξη της συνοριακής μεθορίου.
Επίσης, αν η φύλαξη των συνόρων απασχολεί και σε ποιο βαθμό τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: