Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Πως μπορεί η Αλεξανδρούπολη να γίνει ο προορισμός των Χριστουγέννων


Ολοένα και περισσότερες πόλεις στην Ελλάδα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, με σκοπό την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων τουριστών, γεγονός που συνακόλουθα οφελεί και την τοπική αγορά. Με παράλληλες θεματικές εκδηλώσεις, διεκδικούν να αποτελέσουν τους κορυφαίους προορισμούς για την χειμερινή εορταστική περίοδο.
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο Πάρκο των Χριστουγέννων, θα πρέπει



να ανανεωθούν και να εμπλουτιστούν με νέες δράσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, έτσι ώστε από το πρωί μέχρι το βράδυ να συμβαίνει μια μεγάλη γιορτή με μουσικά και χορευτικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών που θα ικανοποιήσουν όλες τις προτιμήσεις. Μεγάλο μέρος της πόλης θα πρέπει να μετατραπεί σε χριστουγεννιάτικη μουσική σκηνή και να παρουσιάζονται συναυλίες τοπικών καλλιτεχνικών σχημάτων.
Είναι επιβεβλημένο να ενισχυθεί ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με καλαίσθητες διακοσμητικές παρεμβάσεις, κατά το δυνατόν στα περισσότερα σημεία του δήμου μας, σε κάτι στο οποίο δυστυχώς υστερούμε τα τελευταία χρόνια.
Στην παραλία θα μπορούσε όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις, να πραγματοποιείται μια φαντασμαγορική βραδιά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, στην οποία χιλιάδες φαναράκια θα διατίθενται  στους πολίτες για να ανάψουν και να απελευθερωθούν στον ουρανό μαζί με την ευχή τους. Στις συμπληρωματικές δράσεις, ντόπιοι ηθοποιοί θα κληθούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις με αφηγήσεις παραμυθιών στο Δημοτικό Θέατρο.
Τέλος σε επιλεγμένο μέρος, μέσα στην καρδιά του εμπορικού κέντρου μπορεί να δημιουργηθεί ένας νέος ζεστός και ατμοσφαιρικός χριστουγεννιάτικος χώρος, όπου ο Άι Βασίλης, από το νέο του εργαστήρι θα  προετοιμάζει τα παιχνίδια που θα μοιράσει και φέτος στα παιδιά του κόσμου, ενώ το κάθε παιδί θα μπορεί να γράφει και να ταχυδρομεί το δικό του γράμμα με το δικό του μοναδικό χριστουγεννιάτικο μυστικό.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Υποψήφιος δήμαρχος -
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"ΑΝΑ.Σ.Α."


Δεν υπάρχουν σχόλια: