Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης: Η Αλεξ/πολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών


Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ!
Η Αλεξ/πολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών
Όλοι στη συγκέντρωση Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 7:00μμ μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης τιμά στην πράξη την εξέγερση του Πολυτεχνείου συμμετέχοντας μαζικά στις αγωνιστικές εκδηλώσεις. Καλούμε τους φορείς του



εργατικού – λαϊκού κινήματος κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να συμμετέχουν στη φετινή εκδήλωση του Πολυτεχνείου.
Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου... Από τις μέρες που ο "γίγαντας" λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τη νεολαία και το λαό.
Ιδιαίτερα, τα συνθήματα "Εξω οι ΗΠΑ", "Εξω το ΝΑΤΟ" στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ. Σήμερα που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Ανατ. Μεσόγειο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνα με αιτήματα όπως:
 "Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ""Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ".
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για άλλη μια χρονιά θα "τιμήσει" στα λόγια την εξέγερση του Πολυτεχνείου για να θάψει το αντιιμπεριαλιστικό - ανατρεπτικό της περιεχόμενο. Είναι η κυβέρνηση που έχει γεμίσει την Ελλάδα με βάσεις του ΝΑΤΟ, με ορμητήρια εγκλημάτων σε βάρος των λαών που μετατρέπουν τη χώρα μας σε "μαγνήτη" στρατιωτικών συγκρούσεων και πολέμων. Που "ξεπλένει" μέχρι και τον Τραμπ και μπλέκει τη νεολαία στα πολεμικά σφαγεία των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ!
Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Ο λαός, όταν παλεύει, μπορεί να τα καταφέρει όλα! Και τότε κάποιοι έλεγαν ότι η  χούντα είναι  πανίσχυρη. Η Ιστορία τούς διέψευσε.  Οι σημερινοί υμνητές της χούντας, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, θα έχουν την τύχη των χουντικών και των άλλων ειδώλων τους, όπως του Χίτλερ. Ανήκουν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Ο λαός μας με τους αγώνες και οι θυσίες του, απέδειξε ότι η δύναμη είναι στην οργάνωση του αγώνα. Αυτά τρόμαξαν τη χούντα. Αυτά τρομάζουν πάντα τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όσους θέλουν τον λαό και τη νεολαία θεατή των εξελίξεων και όχι πρωταγωνιστή στην πάλη για τη ζωή..
Σήμερα, που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας και παράλληλα η χώρα μετατρέπεται σε ένα όλο και μεγαλύτερο πολεμικό ορμητήριο - στόχο επιθέσεων, είναι ανάγκη όλοι να αγωνιστούμε μαζί με τον λαό, για:
Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στο ελληνικό έδαφος.
Να μην υπάρξει καμιά διευκόλυνση στα σχέδια του ευρωνατοϊκού ιμπεριαλισμού, με τη χρήση υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια) της περιοχής μας.
Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: