Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Ανεξέλεγκτη βαίνει η κατάσταση στον Έβρο !


Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη & Μεταναστευτικής Πολιτικής, κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με περιστατικά διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης και την εύρυθμης λειτουργίας της ζωής των κατοίκων του Έβρου, από πρόσφυγες πολέμου και οικονομικούς μετανάστες.



Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, έχουν καταγραφεί περιστατικά όπως κλείσιμο βασικών οδικών αξόνων, παρεμπόδιση κυκλοφορίας αυτοκινήτων και ατόμων, εισβολή σε εκκλησίες, παρουσία ή με τη συμμετοχή πολυάριθμων ομάδων αλλοδαπών γενικά σε σταθμούς λεωφορείων όπου μαθητές αναμένουν να μεταβούν στα σχολεία τους κ.ά. Επιπλέον έχουν επισημανθεί περιστατικά βίαιης επίθεσης σε διερχόμενα αυτοκίνητα προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για μετακίνηση.
Στην ερώτηση υπογραμμίζεται ότι όλα τα παραπάνω φαινόμενα οφείλονται στην προφανή ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις προσφυγικές & μεταναστευτικές ροές.
Συγκεκριμένα φέρνει νομοταγείς & ανυποψίαστους πολίτες της ακριτικής περιοχής αντιμέτωπους με απαιτητικούς αλλοδαπούς οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης της ταλαιπωρίας.
Τα περιστατικά μπορεί να κλιμακωθούν ανεξέλεγκτα και να οδηγηθούμε σε περιστατικά βιαιοπραγίας με άγνωστες συνέπειες για την σωματική ακεραιότητα όλων & για την ασφάλεια μιας νευραλγικής περιοχής . 
Ερωτώνται  οι υπουργοί πόσα και ποια είναι να καταγεγραμμένα μέχρι τώρα παρόμοια περιστατικά καθώς και τι σκοπεύουν να κάνουν για να ανατρέψουν το αίσθημα ανασφάλειας και του φόβου των κατοίκων του Έβρου.  



Δεν υπάρχουν σχόλια: