Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Αλεξανδρούπολη: ¨ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ¨


Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018, στις 10:30 π.μ.
(ραντεβού μπροστά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό)
Διοργάνωση: Λαϊκό Φροντιστήριο Αλεξανδρούπολης
Μέσα από την ιστορία των μνημείων – και με αφορμή αυτά – θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο, «σκαλίζοντας» την Ιστορία της Αλεξανδρούπολης. Ποιος γράφει την Ιστορία τελικά? Τι ρόλο παίζουν οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι στην εξέλιξη της κοινωνίας? 
Η…  «Ιστορία αλλιώς» λοιπόν,  μας περιμένει!



Τί είναι το Λαϊκό Φροντιστήριο;
Με πρωτοβουλία:
του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»,
του  Σωματείου Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου,
της Ένωσης Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης & Περιφέρειας,
του Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ),
του Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών και
του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ.)
συγκροτήθηκε το Λαϊκό Φροντιστήριο, το οποίο λειτουργεί στο κτήριο του 1ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, όπου για 6η συνεχή χρονιά παραδίδονται δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν ανάγκη. Σε αυτή την προσπάθεια πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν εθελοντές, τόσο εκπαιδευτικοί όσο και φοιτητές.
Τα μαθήματα αυτά έχουν τόσο την έννοια της ανακούφισης από το άμεσο πρόβλημα, όσο και την έννοια της αλληλεγγύης  στον αγώνα για τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν. Τα εμπόδια που έχουν υψωθεί σήμερα στη δυνατότητα της κατάκτησης της γνώσης και της μόρφωσης, τη στέρηση ακόμη και του δικαιώματος στο όνειρο, δε μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους μόνο με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.
Ζούμε σε μια εποχή που υπάρχουν οι δυνατότητες για τη διαμόρφωση ενός σχολείου που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών. Η λύση βρίσκεται επομένως στο να διεκδικήσουμε ένα Ενιαίο, 12χρονο,αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ένα σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, χωρίς να πληρώνουν οι γονείς.
Για αυτό το σχολείο καλούμε να παλέψουν όλοι:
Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί. Συνολικά, όλοι οι εργαζόμενοι.
Αγώνας και γνώση όμως πηγαίνουν μαζί!
Ας γνωριστούμε λοιπόν, λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων, κάνοντας μια μικρή βόλτα, περνώντας μέσα από δρόμους και γειτονιές, μπροστά από κτήρια ιστορικής αξίας, την οποία συνήθως αγνοούμε. Τι το διαφορετικό θα έχει αυτή η βόλτα? Την ανακάλυψη και την κατανόηση της ιστορικής πορείας της Αλεξανδρούπολης μέσα από τις ανάγκες των καιρών και των ανθρώπων.
Μία βόλτα που θα μας κάνει να δούμε την πόλη μας με άλλο μάτι. Και συνεχίζουμε την Ιστορία...

Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018
Ραντεβού μπροστά  στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, 10:30 π.μ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947839524 (Νίκη Δραμανίδου),
6978486912 (Σταύρος Μπάζας).


Δεν υπάρχουν σχόλια: