Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Αστυνομικοί Αλεξ/πολης προς Αρχηγό ΕΛΑΣ: Απαιτείται θωράκιση των συνόρων…


Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την έκτακτη επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο, στον Έβρο, πραγματοποίησε συνάντηση μαζί του στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν: αντιπροσωπία της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας



Βορείου Ελλάδος κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Αν. Μακ. και Θράκης Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Μενεξίδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Κουτούζος.
Θέματα  συζήτησης στη συνάντησή μας αποτέλεσαν, η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή μας, ο τρόπος αντιμετώπισης του τεράστιου αυτού προβλήματος, η έλλειψη δύναμης, καθώς επίσης και η ανυπαρξία υλικών μέσων.
 Πρόταση μας ήταν, ότι, ο μόνος ενδεδειγμένος και δοκιμασμένος τρόπος επίλυσης του μέγιστου αυτού προβλήματος αποτελεί η θωράκιση των συνόρων. Κάθε άλλη διαφορετική λύση θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα διαχείρισης  αυτού. Για την επίτευξη του εγχειρήματος αυτού, ζητήσαμε την αναγκαία ενίσχυση της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με υλικοτεχνικά μέσα ( οχήματα μεταφοράς ειδικού τύπου, νέα τεχνικά μέσα για την επιτήρηση των συνόρων, εξοπλισμός για την ασφάλεια  και υγιεινή των συναδέλφων μας) προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα.
Ο κ. Αρχηγός, μετά από την επίσκεψή του και αφού άκουσε τις απόψεις μας, διαμόρφωσε  πλέον ιδία άποψη για τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής μας. Μας δήλωσε ότι, θα εξετάσει όλα τα θέματα που του θέσαμε και ότι θα επισκεφτεί εκ νέου τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.
Η Ένωσή μας δεν εφησυχάζει, θα συνεχίσει να διεκδικεί και να διασφαλίζει τις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων μας, γι αυτό  θα αναμένει τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της Ηγεσίας μας. Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία μας με τον κ. Αρχηγό θα ευδοκιμήσει για το καλό των συναδέλφων μας αλλά και της Υπηρεσίας. 
  
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος                        ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια: