Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Οικοδόμοι της Αλεξανδρούπολης στο πλευρό των εργαζομένων στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης


Η Ένωση Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας καταγγέλλει την κυβέρνηση της Τουρκίας που απάντησε με βία, καταστολή και συλλήψεις εργατών, που εργάζονται στο νέο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, μετά από την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν για να διαμαρτυρηθούν για το νέο εργατικό ατύχημα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 17 ατόμων.



Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους εργάτες της κατασκευής του νέου Αεροδρομίου.
Γνωρίζουμε ότι βιώνουν άγρια εντατικοποίηση της δουλειάς, ότι αναγκάζονται να εργάζονται κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες με χωρίς μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια της ζωής τους. Τα εργατικά ατυχήματα είναι εκατοντάδες με αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί περισσότεροι να έχουν τραυματιστεί.
Απαιτούμε, να σταματήσει τώρα αυτή η άθλια κατάσταση. Να σταματήσει η καταστολή και η βία απέναντι στους εργαζόμενους και να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.
Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές από όλα τα έργα της περιοχής, στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων εργαζομένων στο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: