Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Φερών. (φωτογραφίες)


Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας που έγινε το 326 μ.Χ. από την Αγία Ελένη και τον επίσκοπο άγιο Μακάριο στα Ιεροσόλυμα, στον Ναό της Αναστάσεως. Στην Μητρόπολή μας τιμώνται δυο ιεροί ναοί στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, στις Φέρες και στην Καβησό.
Το απόγευμα της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Φερών ο Μέγας Πανηγυρικός



Εσπερινός με αρτοκλασία από τους εντεταλμένους ιερείς της Μητροπόλεώς μας.
Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Φερών ο Πανηγυρικός Όρθρος της εορτής χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Στο τέλος της μεγάλης Δοξολογίας τελέσθηκε η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού εντός του ναού και το τελετουργικό της Υψώσεως σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας. Αμέσως μετά τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη μας η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία των τοπικών Αρχών των Φερών, του Δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως κ. Λαμπάκη, του βουλευτού Έβρου κ. Δημοσχάκη, του Προέδρου του Δ.Σ. της Αλεξανδρούπολης κ. Γκοτσίδη και άλλων εκπροσώπων των αρχών. 
Στο κήρυγμά του προς το εκκλησίασμα του ναού ο Μητροπολίτης μας τόνισε: "Όλος ο αρχαίος κόσμος μέχρι και το Χριστό ήξερε έναν Θεό παντοδύναμο, να κάνει τα πάντα! Ο κόσμος, όμως, είδε στον Γολγοθά, πάνω σε έναν Σταυρό έναν Θεό να πεθαίνει! Μας είναι δύσκολο να αποδεχθούμε έναν Θεό καλοσυνάτο! Θα μας βόλευε ένας Θεός τιμωρός, εκδικητικός, παντοδύναμος! Αυτό θα εξυπηρετούσε όλους μας γιατί έτσι θα φερόμασταν κι ο ένας στον άλλο! Όμως, ο Θεός της αγάπης, ο Χριστός, μας ελέγχει! Γιατί με αγάπη πρέπει να φερόμαστε ο ένας στον άλλο! Χρειάζεται πολύς κόπος για να καταλάβουμε το μήνυμα του Σταυρού! Η ευτυχία και ο Παράδεισός μας εξαρτάται πλέον από τα χέρια μας. Εμάς έχει υπεύθυνους ο Θεός... Και γι' αυτό το πρώτο πράγμα που είπε ο Χριστός στους μαθητές του, ήταν "Χαίρετε"... Να εχετε χαρά! Μονο χαρά!"
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας βράβευσε με μία εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας τους δυο παλαιούς συνταξιούχους ιερείς των Φερών πρωτ. Χρήστο Γέρμανλη και πρωτ. Γεώργιο Δουλάκη (υπερπολύτεκνοι ιερείς με πολλά παιδιά και εγγόνια και οι δυο) για την πολύτιμη και συνεχή ιερατική προσφορά τους στην πόλη των Φερών εδώ και 50 περίπου χρόνια από την χειροτονία τους μέχρι σήμερα, καθώς όποτε μπορούν λειτουργούν και εξυπηρετούν την Ιερά Μητρόπολη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: