Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Με Κέντρο Ελέγχου στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης σύστημα επιτήρησης και παρακολούθησης θαλάσσιας κυκλοφορίας Β. Αιγαίου. Ανοικτός διαγωνισμός


Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή προκηρύχτηκε διεθνής, ηλεκτρονικός, ανοικτός διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος επιτήρησης και παρακολούθησης θαλάσσιας κυκλοφορίας Βορείου Αιγαίου, συνολικής προϋπολογισθείσας αξίας σύμβασης  3.500.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).  
Σκοπός του έργου είναι να δημιουργηθεί ένα Σύστημα Επιτήρησης που θα παρέχει τις αναγκαίες επιχειρησιακές δυνατότητες προς τις οικείες Λιμενικές Αρχές και τα Κέντρα Επιχειρήσεων, θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την παροχή Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης Πλοίων (VTS) και θα βελτιώσει  την ποιότητα των παρεχομένων Υπηρεσιών Έρευνας και Διάσωσης. 



Το σύστημα θα αποτελείται από τρεις μη επανδρωμένους σταθμούς επιτήρησης στις περιοχές Αλεξανδρούπολης, Μαρώνειας και Σαμοθράκης και από  ένα Κέντρο Ελέγχου που θα εγκατασταθεί στον λιμένα Αλεξανδρούπολης. Κάθε σταθμός επιτήρησης θα περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό,  όπως ραντάρ για την επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής, σύστημα οπτικής και θερμικής απεικόνισης, μετεωρολογικό σταθμό, σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πλοίων (AIS), σταθμό ασυρμάτου VHF Marine & Aero, ραδιογωνιόμετρο (RDF), σύστημα μικροκυματικών ραδιοζεύξεων, ενώ το Κέντρο Ελέγχου θα αποτελείται από ειδικά συστήματα  για τη λήψη, επεξεργασία, προβολή και καταγραφή των πληροφοριών που θα στέλνουν οι σταθμοί επιτήρησης. Η επεξεργασία των δεδομένων θα γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του  Λ.Σ-ΑΛ.ΑΚΤ. επί 24ώρου βάσεως.
Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού (μηχανήματα, λογισμικό, κτλ) που απαιτείται για την ολοκλήρωση του συστήματος, την εκπαίδευση χειριστών, εποπτών και τεχνικών στη λειτουργία, τον χειρισμό, τη συντήρηση και τις επισκευές του συστήματος καθώς και 6ετή εγγυημένη λειτουργία, κατά την οποία οι υπηρεσίες συντήρησης θα παρέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. 
Το σύστημα επιτήρησης και παρακολούθησης θαλάσσιας κυκλοφορίας Βορείου Αιγαίου θα είναι συμβατό με το πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών EUROSUR για τη βελτίωση της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Κοινού Περιβάλλοντος Ανταλλαγής Πληροφοριών για την επιτήρηση του θαλάσσιου τομέα της Ένωσης (CISE), παρέχοντας ένα ευρύτερο πλαίσιο για την επίγνωση της κατάστασης στη θάλασσα μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ δημόσιων Αρχών εντός της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και η σχετική Πράξη είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα   Αλιείας και Θάλασσας του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το σύστημα θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία εντός δεκαοκτώ μηνών από την επομένη της υπογραφής της σύμβασης. 
Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών είναι η 21-09-2018 και ώρα 15:00, στη διαδικτυακή πύλη του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), η δε διαδικασία ηλεκτρονικής αποσφράγισης θα διενεργηθεί την 27-09-2018 και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  από την αρμόδια Επιτροπή.
Η προσφορά και τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr  του  ΕΣΗΔΗΣ, από την     20-08-2018 μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών.
Πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους θα παρέχονται από τη ∆/νση Προμηθειών & Εποπτείας Αποθηκών (e-mail:dipea.b@yna.gov.gr, fax: 2131371361) και στα τηλ. 213-137-4648/1081 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επισημαίνεται ότι η Διακήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr) και στο διαδικτυακό τόπο του ΥΝΑΝΠ (www.yen.gr), ενώ συστημικά  είναι διαθέσιμη στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: