Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Πρόσκληση, να γίνει στον Έβρο η 6η συνάντηση του Αποδήμου Ελληνισμού, από τον Αναστάσιο Δημοσχάκη


Πρόσκληση να διεξαχθεί η 6η συνάντηση του Αποδήμου Ελληνισμού στον Έβρο απηύθυνε την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, κατά τον χαιρετισμό του ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στην εκδήλωση βράβευσης των Ομογενών που διέπρεψαν σε όλο τον κόσμο, την οποία διοργάνωσε ο Οργανισμός «H Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης» στο Κέντρο Πολιτισμού



του Ιδρύματος ‘Σταύρος Νιάρχος’.
Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων:
           Όλοι οι Έλληνες ευγνωμονούν τους Έλληνες Ομογενείς για την πολυεπίπεδη προσφορά τους.
           Η εκδήλωση αυτή φιλοξενείται σε ένα κτήριο απεριορίστου νεοαρχιτεκτονικού κάλλους, όπως είναι το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος  ‘Σταύρος Νιάρχος’ , που ενώνει τους Έλληνες του Εξωτερικού με την μητέρα πατρίδα, καθώς δημιουργήθηκε από έναν άνθρωπο που διέπρεψε στο εξωτερικό και πρόσφερε τα πάντα στη χώρα του.
           Η καρδιά μας και το μυαλό μας βρίσκονται στα θύματα & στις πυρόπληκτες οικογένειες των φονικών πυρκαγιών της Αθήνας, αλλά και στους δύο στρατιωτικούς μας που βρίσκονται παράνομα φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.
           Το ψήφισμα, που θα εκδοθεί μετά την ολοκλήρωση του σημερινού (31/07) Συνεδρίου αποτελεί βάλσαμο για τα δύο στελέχη των Ε Δ, καθώς το θέμα τους πρέπει να κρατείται επίκαιρο και ζωντανό.
           Πρότεινε στην Πρόεδρο του ομογενειακού Οργανισμού «H Αυτού Μεγαλειότης ο Έλληνας Μετανάστης», Μαίρη Ρυσσάκη να πραγματοποιήσει στον Έβρο την επόμενη 6η συνάντηση του Αποδήμου Ελληνισμού!
           Αυτή η συμβολική κίνηση ενώνει τον Οικουμενικό Ελληνισμό με τον ακριτικό Ελληνισμό όπως αυτός εκφράζεται με τη νησιωτική Περιοχή του Αιγαίου και με τη χερσαία του Έβρου!



Δεν υπάρχουν σχόλια: