Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Συναυλία με την Ζωή Τηγανούρια στο χώρο του Βυζαντινού Κάστρου Διδυμοτείχου, την Παρασκευή 10-08-2018


Για 6η συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού Παιδείας Νεολαίας & Περιβάλλοντος Δήμου Διδυμοτείχου, διοργανώνει συναυλία με την Ζωή Τηγανούρια στο πλαίσιο της εκδήλωσης Αυγουστιάτικο φεγγάρι, την Παρασκευή 10-08-2018 στις 21.00 στο χώρο του Βυζαντινού Κάστρου Διδ/χου, υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου.
Η Ζωή Τηγανούρια, είναι μία από τις γνωστότερες Ελληνίδες μουσικούς, έχει διακριθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό τόσο σαν δεξιοτέχνης ακορντεονίστα όσο και σαν συνθέτης. Είναι η μοναδική ελληνίδα που γράφει μουσική για ταινία του Χόλυγουντ. Θα μας παρουσιάσει μία υψηλής αισθητικής, ευδιάθετη, αισιόδοξη και γεμάτη εκπλήξεις μουσική παράσταση, με τίτλο «Έτσι είναι η… Ζωή».Μέσα από νοσταλγικές, ερωτικές, ανατρεπτικές στιγμές που εξυμνούν τις ομορφιές τις ζωής, θα απολαύσουμε ένα πλούσιο μουσικό πέρασμα στη ρετρό εποχή, στο διεθνές ρεπερτόριο, σε αγαπημένες προσωπικές της συνθέσεις σε κλασικά λαϊκά τραγούδια μεγάλων συνθετών που όλοι μας σιγοτραγουδάμε σε όμορφες στιγμές, καθώς και παραδοσιακά από όλη την Ελλάδα.
Το τραγουδιστικό μέρος της παράστασης θα ανήκει σε τρεις ανερχόμενους ταλαντούχους ερμηνευτές από τον Έβρο την Πελαγία, τον Γιάννη Τσαρσιταλίδης & την συντοπίτισσα μας Βάγια Ζυγογιάννη.
Στη παράσταση θα συμμετέχουν επίσης νέοι ταλαντούχοι μουσικοί με κιθάρα, μπάσο, κρουστά, βιολί, και ασφαλώς ακορντεόν από τη βιρτουόζο Ζωή Τηγανούρια.
Η παράσταση θα πλαισιώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Θεοδώρα Καντακουζηνή»
Το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού Παιδείας Νεολαίας & Περιβάλλοντος Δήμου Διδυμοτείχου σας προσκαλεί όλους στην εκδήλωση – θεσμό που θεωρούμε ότι εναρμονίζεται πλήρως με την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια: