Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

TRT: Συνελήφθησαν Τούρκοι δημοσιογράφοι στην Αλεξανδρούπολη - Έμειναν ελεύθεροι με παρέμβαση Τσαβούσογλου


Δημοσιογράφους της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης συνέλαβε η ελληνική αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη, όπως μεταδίδει το κρατικό κανάλι της Τουρκίας TRT.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1, Μαρίας Ζαχαράκη, το τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο είχε περάσει στην Ελλάδα για γυρίσματα με αφορμή την αυριανή 2η επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.



Οι δημοσιογράφοι αφού έκαναν κάποια δοκιμαστικά γυρίσματα, ξεκίνησαν για το ξενοδοχείο τους με το αυτοκίνητό τους, όταν η ελληνική αστυνομία τους σταμάτησε και χωρίς να τους δείξει κάποιο ένταλμα –όπως μεταδίδει το κρατικό κανάλι- τους έβγαλαν κακήν κακώς από το όχημά τους και το κατάσχεσαν.
Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Φατίχ Σαμπουντζού, μέλος του συνεργείου που βρέθηκε στην Ελλάδα και συνελήφθη, τους έπιασαν με πολύ άγριο τρόπο: «Με ξάπλωσαν πάνω στο αυτοκίνητο και χωρίς να με ρωτήσουν τίποτα άρχισαν να με ψάχνουν. Όταν τους ρώτησα γιατί το κάνουν αυτό, δεν πήρα καμία απάντηση. Μας συνέλαβαν κακήν κακώς και μας έβαλαν σε ξεχωριστά οχήματα».
Στο τμήμα που τους μετέφεραν τους ανέκριναν επί 3 ώρες σε ξεχωριστά δωμάτια τον καθένα. «Ρωτήσαμε το λόγο και μας είπαν κάτι αστείο, ότι απλά έκαναν έλεγχο ρουτίνας», υποστήριξε ο ίδιος, ο οποίος ταυτόχρονα επισήμανε πως ήταν μία σύλληψη «αυθαίρετη» και όχι επειδή έκαναν κάτι που δεν επιτρεπόταν
Όπως αναφέρουν άλλα τουρκικά μέσα, ο δημοσιογράφος Φατίχ Σαμπουντζού και ο εικονολήπτης Ουφούκ Καραγκιούλ αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από 3 ώρες μετά από την παρέμβαση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: