Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια λαϊκό γλέντι


Η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ το Σάββατο 14 Ιουλίου, ώρα 9:00 μ.μ. διοργάνωσε  πολιτική συγκέντρωση με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις - Η Πρόταση του ΚΚΕ»
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Χιώνης μέλος του Π.Γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ
Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τους «78 στροφές».
Η ομιλία του Θοδωρή Χιώνη
Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού κι όσο πλησιάζουμε



στις 20 Αυγούστου και μπροστά στη ΔΕΘ, η επιχείρηση εξαπάτησης του λαού από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλιμακώνεται χωρίς όρια.
Το παραμύθι στο οποίο παίρνουν μέρος πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τίτλο “τέλος των μνημονίων” και “δίκαιη ανάπτυξη”, συμπληρώνεται με νέα κεφάλαια “αποκατάσταση μισθών, συντάξεων και Συλλογικών Συμβάσεων”.
Όπως και το προηγούμενο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», που ήταν «απ' έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα», έτσι τώρα προσπαθούν να εμφανίσουν το νέο αφήγημα.
Τι κι αν θέλουν όμως να κρυφτούν, η  δουλειά δεν τους αφήνει.
Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόλις βδομάδες όταν κατά τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης νόμου που υπογράφουν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και την οποία έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτατου μισθού, χαρακτήρισαν τα αιτήματα «ευχολόγιο», ενώ για να δικαιολογήσουν την απόρριψή τους προέβαλαν «προβλήματα αντισυνταγματικότητας» και «ασάφειες»!
Την ίδια στιγμή οποιαδήποτε πιθανότητα επανεξέτασης του κατώτερου μισθού θα γίνει λένε με βάση τους νόμους που υπάρχουν, δηλαδή της ΝΔ που έχουν διατηρήσει στο ακέραιο, δηλαδή  το «μνημονιακό καθεστώς» και παίρνοντας πάντα υπόψη τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για τέτοιο «τέλος των μνημονίων» μιλάμε!
Αντίστοιχα και με «άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε» η κυβέρνηση απέρριψε τη προηγούμενή βδομάδα τέσσερις τροπολογίες του ΚΚΕ, για να μη μειωθούν οι συντάξεις, για την επαναφορά των συντάξεων χηρείας, για μειωμένο ΦΠΑ σε όλα τα νησιά και για την δυνατότητα στους δήμους να αποφασίζουν τη διαγραφή χρεών φτωχών λαϊκών νοικοκυριών προστατεύοντας τα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Η κυβέρνηση που πετσόκοψε τις συντάξεις συνεχίζοντας το έργο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τον ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλο, που απελευθέρωσε τις απολύσεις,  τα δουλεμπορικά γραφεία, που ψήφισε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και το 60ωρο στους νοσοκομειακούς γιατρούς, που έφερε το νόμο περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος, αποδείχτηκε ότι επιλέχθηκε να βγάλει τη  βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Όχι μόνο διατηρεί και βαθαίνει το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και το επέκτεινε με νέα αντιλαϊκά μέτρα,  με νέες περικοπές συντάξεων, νέες αυξήσεις φόρων,  νέες θηλιές κι εκβιασμούς στη λαϊκή κατοικία, με νέες ιδιωτικοποιήσεις, με νέους μποναμάδες στην εργοδοσία.
Πως γίνεται να βγαίνουμε από τα μνημόνια με όλα αυτά παρών και με το Γιουρογκρουπ να εγκρίνει τη νέα συμφωνία, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει.
Η αλήθεια είναι, παρά  τα σόου με τις γραβάτες, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη συμφωνία για το χρέος, φόρτωσε στο λαό μας ένα νέο μεταμνημονιακό μνημόνιο.
Τι άλλο είναι  μια συμφωνία που προβλέπει:
Τσάκισμα των συντάξεων
μείωση του αφορολόγητου
μείωση των δαπανών για την υγεία
τσεκούρωμα των κοινωνικών παροχών,
επιτάχυνση των πλειστηριασμών;
Κι όπως όλα τα μνημόνια, δεν είναι τίποτα άλλο από εργαλεία που τσακίζουν το λαό για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί νέες θυσίες για τους εργαζόμενους, φθηνή εργατική δύναμη και απόλυτη ελευθερία στο μεγάλο κεφάλαιο για τις επενδύσεις του.
Γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη χτίζεται πάνω στο αντεργατικό αντιλαϊκό έδαφος που έχουν διαμορφώσει.
Αυτό το βιώνουν καλά οι εργαζόμενοι, όπως  στο εμπόριο με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εκτός όλων των άλλων. Στο τουρισμό με την εντατικοποίηση, τα 12ωρα τους μισθούς φιλοδώρημα. Το ζουν οι εργαζόμενοι στο έργο του TAP, μια επένδυση δισεκατομμυρίων, με εξαντλητικά ωράρια, απληρωσιά, πίεση, τρομοκρατία κι όλα αυτά  για ένα διάστημα και μετά ξανά ψάξιμο, ανεργία.
Την ίδια στιγμή ενώ το φυσικό αέριο θα ρέει άφθονο δεν  προορίζεται για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας των λαϊκών νοικοκυριών. Ο αγωγός αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου υποδομών για μεταφοράς στην Ευρώπη, πεδίο τεράστιας κερδοφορίας για μονοπώλια και σκληρών ανταγωνισμών. Ακόμα ένα παράδειγμα ότι οι δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτό το σύστημα δεν αξιοποιούμαι για τις λαϊκές ανάγκες , ενώ μπορούν να γίνονται από ευλογία κατάρα.
Ας μας πουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, σήμερα, στον 21ο αιώνα, σε ποια χώρα του κόσμου η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι κοινωνικά δίκαιη, δεν αφήνει κανέναν πίσω, είναι για όλους; Δεν υπάρχει πουθενά.
Γιατί το καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι μόνο ταξικό, εκμεταλλευτικό,  αλλά και βαθιά σάπιο, γερασμένο, γι' αυτό και γίνεται όλο και πιο αντιδραστικό και άδικο.
Είναι μεγάλη πρόκληση ο πρωθυπουργός να λέει "ότι η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα και περνά σε μια νέα περίοδο, όπου τη θέση της λιτότητας θα παίρνει κάθε μέρα και περισσότερο η κοινωνική δικαιοσύνη"!!!
Από πού κι ως πού οι συντάξεις πείνας, οι φόροι που θα πληρώσουν οι χαμηλόμισθοι είναι κοινωνική δικαιοσύνη;
Από πού κι ως πού ο λαός μας πρέπει να πανηγυρίζει, γιατί θα συνεχίζει να ματώνει για τα θεόρατα πλεονάσματα μέχρι το 2060;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δηλώνει μάλιστα και υπερήφανη για τις δεσμεύσεις, δηλαδή τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα υλοποιήσει. Δηλώνει περήφανη για το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, που η ίδια σχεδίασε με τις υποδείξεις - παραγγελίες βέβαια του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.
Δηλώνει περήφανη για τη δέσμευσή της να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους - με το ξεζούμισμα φυσικά του λαού - στόχους τους οποίους έχει συμφωνήσει με τους εταίρους της.
Βεβαίως, υπάρχει κάτι στο οποίο θα συμφωνήσουμε με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος παραδέχεται ότι η δική του κυβέρνηση πέτυχε εκεί που απέτυχαν οι τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Έχει δίκιο!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πέτυχε να βγάλει όλη τη βρώμικη δουλειά, αυτή που δεν κατάφεραν ή δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.
Και μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε "ο πιο καλός, ο μαθητής"! Συμμετέχοντας - και μάλιστα ως σημαιοφόρος τους - στους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη περιοχή μας.
Ακόμα ένα ξέπλυμα στον ιμπεριαλισμό ήταν η ομιλία Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ένας  πραγματικά  "ύμνος" στο ΝΑΤΟ, που προσβάλλει και προκαλεί τον ελληνικό λαό.
Την ίδια ώρα μάλιστα που στη σύνοδο κορυφής  με τη σύμφωνη γνώμη και της κυβέρνησης πάρθηκαν αποφάσεις φωτιά, πολεμικής προετοιμασίας που σηματοδοτούν κλιμάκωση των ανταγωνισμών, κυρίως ανάμεσα σε ΝΑΤΟ – Ρωσία.
Η κυβέρνηση στηρίζει όλες τις επικίνδυνες αποφάσεις.
Καμαρώνει για το ότι βρίσκεται στην κορυφή των χωρών με τις υψηλότερες ΝΑΤΟικές δαπάνες.
Υιοθετεί όλα τα προσχήματα που οδηγούν σε νέους πολέμους και επεμβάσεις.
Επιχειρεί να παίξει αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, για λογαριασμό της ελληνικής άρχουσας τάξης, εμπλέκοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους.
Στη Σύνοδο Κορυφής αποδείχτηκε ότι πίσω από τη βιασύνη για το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων με τη FYROM βρισκόταν ο στόχος για ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, το οποίο έβαλε και τη σφραγίδα του στην πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ.
Αυτό είναι το κύριο στοιχείο της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όχι το ονοματολογικό. Για αυτό και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν θύματα στις εθνικιστικές κραυγές που κρύβουν το βασικό που είναι η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να μην πέσει θύμα στις κοκορομαχίες της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν διαχρονικά το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να απομονώσει τα κακαρίσματα της Χρυσής Αυγής.
Η λεγόμενη "ευρωτλαντική ολοκλήρωση" στα Βαλκάνια, όχι μόνο δε διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη, αλλά ανοίγει δρόμους για την αποσταθεροποίηση στην περιοχή.
Είναι μέρος του πολεμικού σχεδιασμού, προετοιμασία του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία.
Από πού κι ως που τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι σχέδια ειρήνης κι ασφάλειας;
Το ΝΑΤΟ είναι πολεμική μηχανή. Ανοίγει ή κλείνει το δρόμο στις μεγάλες μπίζνες μονοπωλίων. Δεν υπάρχει ήπειρος που δεν την έχει βομβαρδίσει.  ΝΑΤΟ και ΕΕ μακέλεψαν τους λαούς των Βαλκανίων τη δεκαετία του 90.
ΝΑΤΟ σημαίνει βάσεις και πολέμοι. Αλλαγές συνόρων. Αξιοποίηση και δημιουργία μειονοτικών ζητημάτων, εθνικισμών, αλυτρωτισμών. Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων. Σημαίνει διαιρεί, σφάζε και βασίλευε. ΝΑΤΟ και ΕΕ σημαίνει διχοτόμηση της Κύπρου.
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα για τι είδους σχέσεις αναπτύσσονται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφησυχάζει τον λαό μας, ο οποίος πρέπει να δει ότι η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ, αμφισβητεί δικαιώματα κατοχυρωμένα από διεθνείς συνθήκες.
Η Τουρκία διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή σε αντιπαράθεση με την ελληνική αστική τάξη, η οποία επίσης διεκδικεί μερίδιο από το πλιάτσικο που ήδη συντελείται στις πλάτες των λαών, με θύματα τους λαούς.
Και όλα αυτά τη στιγμή που το ΝΑΤΟ συστηματικά "νίπτει τας χείρας του" τόσο για την τουρκική επιθετικότητα όσο και για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τη -ΝΑΤΟική "σύμμαχο"- Τουρκία.
Τα Βαλκάνια και η ευρύτερη περιοχή βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, των ανταγωνισμών, των επεμβάσεων, της μετακίνησης ισχυρών στρατιωτικών δυνάμενων, της δημιουργίας νέων βάσεων.
Μέσα στα πλαίσια αυτών των σχεδιασμών η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Νέες βάσεις, Αλεξανδρούπολη, Σύρο, πυρηνικά στον Άραξο, Ντρόουν στη Λάρισα, Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης. Τα Βαλκάνια και η Ελλάδα γίνονται ένα απέραντο στρατόπεδο.
Μάλιστα όταν ακούς το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να υπερασπίζεται τα Νατοϊκά σχέδια και να επιτίθεται στο ΚΚΕ, μπερδεύοντας το μπόι του με τη σκιά του, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον φιλοΝΑΤΟΙΚΟ τομαρισμο, από τη φαντασιοπληξία.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι εξελίξεις επιβάλλουν λαϊκή αγωνιστική δράση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις, τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές.  Καμιά φιλοξενία , καμία δημιουργία βάσης  Νατοϊκών ελικοπτέρων ή οτιδήποτε άλλο.  Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας, η πόλη μας δολοφονικό ορμητήριο, βάση θανάτου που ξεσπιτώνουν όσους δεν σκοτώνουν, δημιουργώντας κύματα προσφύγων, καταστροφές χωριών και πόλεων, εκατόμβες νεκρών!
Φίλες και Φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, όχι για να τους καθησυχάσουμε, ούτε για να τους χαϊδέψουμε τα αυτιά, όπως κάνει η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα.
Αλλά για να συζητήσουμε για το ποια πρέπει να είναι η δική μας απάντηση, η απάντηση της εργατικής τάξης του λαού από τη σκοπιά των δικών τους συμφερόντων.
Σήμερα, το 2018, το να ζούμε όλοι σε μια κανονική χώρα, ευημερίας και ειρήνης,  σημαίνει να απολαμβάνουμε όλοι τον πλούτο που εμείς παράγουμε.
Να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, όλες οι δυνατότητες που η εργατική τάξη, ο λαός μας, με τη δουλειά τους δημιουργούν.
Για να δουλεύουμε με καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά και με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής.
Κι αυτό μπορεί να υλοποιηθεί απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα.
Η χώρα μας έχει μεγάλες, επιβεβαιωμένες παραγωγικές δυνατότητες. Είναι πλούσια σε ενεργειακές πηγές, σε λιγνίτη, υδρογονάνθρακες, αιολικό και υδάτινο δυναμικό.
Είναι πλούσια σε ορυκτούς πόρους, αποθέματα χρυσού, βωξίτη, νικελίου, χαλκού.
Διαθέτει σύγχρονη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή.
Πάνω απ' όλα, διαθέτει πολυάριθμο, ειδικευμένο εργατικό τεχνικό δυναμικό, μεγάλο αριθμό επιστημόνων.
Στο πλαίσιο βέβαια του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού, είναι αδύνατο να αξιοποιούνται ολοκληρωμένα οι παραγωγικές δυνατότητες προς όφελος των εργαζομένων και όλου του ελληνικού λαού.
Αυτή η παραγωγή μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και να απογειωθεί, αν απαλλαγεί απ' τις αλυσίδες της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, από τις αλυσίδες ενός συστήματος που το τι παράγεται καθορίζεται από το αν φέρνει κέρδος σε κάποιους καπιταλιστές.
Προϋπόθεση για φιλολαϊκή ανάπτυξη είναι η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, το λαό.
Η κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.
Η συγκρότηση παραγωγικών συνεταιρισμών στην αγροτική παραγωγή.
Η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής στο πλαίσιο ενός πανεθνικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας.
Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους του μόχθου, που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ, που προβληματίζονται από τις εξελίξεις και αναζητούν απαντήσεις, που εκτιμούν τη συνέπεια με την οποία στέκεται το Κόμμα απέναντι στο λαό.
Το ΚΚΕ δίνει το χέρι σε όποιον σηκώνεται και όποιον έχει διάθεση να σηκωθεί και να αγωνιστεί, ακόμα και αν διατηρεί επιμέρους επιφυλάξεις
Το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό, ποτέ δεν υποσχέθηκε εύκολες λύσεις, μέσω της εναλλαγής κυβερνήσεων εντός των τειχών, στις καρέκλες της αστικής εξουσίας.
Είναι μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα για να ανασάνει ο λαός.
Είναι η δύναμη που μπορεί -και το έχει αποδείξει- να ηγηθεί σε μεγάλους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.
Αντιπαλεύει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς.
Αγωνίζεται για την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών, ενάντια στον εθνικισμό, τον φασισμό, τα τσιράκια του.
Παλεύει για την αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Μάχεται για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας με την αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, όλα τα καταπιεζόμενα από τα μονοπώλια τμήματα του λαού.
Για να ανέβει η συσπείρωση στα σωματεία, στις Επιτροπές Αγώνα, στους συλλόγους των επαγγελματιών και αγροτών, σε κάθε μορφή οργάνωσης «από τα κάτω».
Να δοθεί ώθηση στην αλλαγή των συσχετισμών, σε βάρος της κυβέρνησης, των άλλων αστικών κομμάτων, της εργοδοσίας.
Προκοπή θα δει ο λαός μόνο με ανατροπή εκ βάθρων αυτού του σάπιου συστήματος, ανατρέποντας την αστική εξουσία, καταργώντας όλους τους αστικούς θεσμούς και δημιουργώντας καινούργιους που θα γεννήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.
Απευθυνόμαστε σε όσους σήμερα μπορούν να δουν ότι η επιλογή του κάθε φορά δήθεν «μικρότερου κακού» τους οδηγούσε κάθε φορά στο μεγαλύτερο κακό.
Σε όσους, κατά βάθος, ξέρουν πως το δίκιο τους δεν χωράει σε ένα άδικο σύστημα.
Απευθυνόμαστε σε όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, σε όσους δεν ακολούθησαν τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ
Απευθυνόμαστε σε όσους λένε: ευτυχώς σ' αυτή τη χώρα δεν θα υπάρξει σιγή νεκροταφείου, γιατί υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα, υπάρχει το ΠΑΜΕ.
Τους λέμε: πάρτε τη θέση σας δίπλα στους κομμουνιστές στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στις γειτονιές, στις πόλεις και στα χωριά, στα σχολεία και στις σχολές.
Δυναμώστε το ΚΚΕ παντού. Και στα σωματεία, στους συλλόγους. Και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Και στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές.
Απευθυνόμαστε σε όσους αξιοποιούν σωστά την πείρα τους και μπορούν να δουν, ότι οι ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές «αριστερά - δεξιά», «πρόοδος - συντήρηση», βολεύουν το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για να παίζουν το παιχνίδι του διπολισμού - δικομματισμού και να κρύβουν τη στρατηγική τους σύμπλευση.
Η πραγματική διαχωριστική γραμμή που υπάρχει στην κοινωνία, είναι μόνο ταξική.
Από τη μία μεριά, βρίσκονται οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι γυναίκες και τα νέα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.
Από την άλλη μεριά, μια χούφτα παράσιτα εκμεταλλευτές καπιταλιστές.
Γιορτάζοντας φέτος τη συγκλονιστική 100χρονη πορεία του Κόμματός μας, στεκόμαστε με περηφάνια μπροστά στον αιώνα που φεύγει και με αίσθημα ευθύνης στο νέο αιώνα που ξεκινά. Γι αυτό με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα μπαίνουμε στη πρώτη γραμμή του αγώνα, για να βρεθούμε με νέες δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την οικοδόμηση της μεγάλης Κοινωνικής Συμμαχίας. Στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο το κεφάλαιο και την εξουσία του.
Συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυσή του με νέες δυνάμεις, εδώ είναι η ελπίδα.
Ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένος λαός. Αυτός είναι ο δρόμος.
Κι επειδή πάντα οι αγωνιστές συνόδευαν με το τραγούδι και τα κακά και τα καλά όπως κάνει άλλωστε ο λαός μας, σήμερα που έχουμε γλέντι καλή διασκέδαση.





Δεν υπάρχουν σχόλια: