Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Παλαγίας.


Την Παρασκευή 27 Ιουλίου η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναό της ενορίας της Παλαγίας στα βόρεια της Αλεξανδρουπόλεως.
Το απόγευμα της Πέμπτης 26 Ιουλίου τελέσθηκε από τους ιερείς της Μητροπόλεως ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον Εσπερινό ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου



κ. Γκοτσίδης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχαηλίδης.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας Παρασκευής 27 Ιουλίου, τελέσθηκε από το Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο ο πανηγυρικός όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στο τέλος αυτής. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε πολύς κόσμος ανάμεσά τους ο βουλευτής Έβρου κ. Δημοσχάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκοτσίδης. Ο Μητροπολίτης μας στο κήρυγμά του αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής που στοίχησαν τη ζωή σε 87 και πλέον συνανθρώπους μας αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχουμε για τη ζωή μας και πως δεν ευθύνεται ο Θεός για όσα μας συμβαίνουν αλλά είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησής μας και πολλές φορές οδηγούμαστε στο φαινόμενο λόγω των ανέσεων που θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας να αγνοούμε τους κινδύνους. Τέλος, υπενθύμισε το χωρίο "ετοιμάσθην και ουκ εταράχθην" και τόνισε πως η πρόληψη είναι το καλύτερο πράγμα στη ζωή μας για να είμαστε προετοιμασμένοι για ο,τιδήποτε μας συμβεί και να μην ταραζόμαστε και πανικοβαλόμαστε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: